Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη την απόρριψη του εύλογου αιτήματος που υπέβαλαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου,  για αλλαγή ώρας σύγκλισης της  Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, που αρχικά ορίστηκε για την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 2:30 το μεσημέρι.

Μη λαμβάνοντας υπόψη το ακατάλληλο της συγκεκριμένης ώρας (ωράριο εργασίας,  υψηλές θερμοκρασίες) η Δημοτική Αρχή, απέρριψε την πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για μεταφορά της ώρας συνεδρίασης, την ίδια ημέρα, στις 6 το απόγευμα.

Ως λόγο απόρριψης προέβαλαν τις υποχρεώσεις του δημάρχου σε εκδηλώσεις κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Αντ’ αυτού, προσχηματικά ορίστηκε ως νέα ημερομηνία Λογοδοσίας η Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα κι ενώ, είχε συναποφασισθεί, κοινή συναινέσει, οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις να διεξάγονται Δευτέρα ή Τετάρτη, κατά τις απογευματινές ώρες.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως ενώ ο σκοπός της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης, είναι η λογοδοσία στους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τα πεπραγμένα και το έργο της διοίκησης, μέσω ερωτήσεων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, εν τούτοις η Δημοτική αρχή με την άκαμπτη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν…»  αρνείται το διάλογο, απαξιώντας μια τόσο σημαντική διαδικασία.

Αλεξανδρούπολη 25-6-2024

Οι υπογράφοντες επικεφαλείς των Παρατάξεων

Σταύρος Σταυράκογλου

Νικόλαος Γκότσης

Δημήτρης Πέτροβιτς

Προηγούμενο άρθροΣτράτος Βραχιώλιας: «Στον Έβρο το 15,5% (ηλικίας 16-18) έχουν κάνει χρήση παράνομων ουσιών»
Επόμενο άρθροΟΙ ΑΜΒΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ – ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ για την κλιματική κρίση (Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου)