Δήμος Διδυμοτείχου: Σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για τις πρόσφατες καταστροφές

Δημοσιεύτηκε στις: at 21:13
73 0

Την Δευτέρα 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο σύσκεψη για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστου Μέτιου. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, η Βουλευτής Έβρου κα. Νατάσα Γκαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Δελησταμάτης, ο Δ/ντης Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και Περιφερειακός Σύμβουλος Α.Μ.Θ. κ. Βασίλης Γαλάνης, ο Προϊστάμενος ΕΛΓΑ, ο Προϊστάμενος ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου, οι Πρόεδροι των κοινοτήτων, λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι των βουλευτών και εκπρόσωποι των αγροτών.   

Το βασικό θέμα της σύσκεψης υπήρξε η πορεία της αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα που πλήξανε την περιοχή. Αρχικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παρούσα κατάσταση αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα και επεκτάθηκε στις διαδικασίες των αποζημιώσεων και της αποκατάστασης. Τονίστηκε ιδιαίτερα στο ευρύτερο πεδίο των ζητημάτων της αποκατάστασης, η απομάκρυνση των φερτών υλικών από αγροτεμάχια του Ερυθροποταμου.

Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. άκουσε τα προβλήματα και τις προτάσεις των προέδρων και των παραγωγών και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στην Κυβέρνηση.

Τονίζεται ότι ο Δήμος Διδυμοτείχου συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις για καταστροφές λόγω των πλημμυρών σε πάγιο κεφάλαιο. Καλούνται οι παραγωγοί που είχαν ζημιές σε πάγιο κεφάλαιο να προχωρήσουν μέσω των κοινοτήτων σε αίτηση τις επόμενες ημέρες. 

Σχετικά άρθρα

Κορονοϊός – «Βόμβα» Βρούτση: Δυνατότητα μείωσης μισθών κατά 50% για 6 μήνες στις επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαρτίου 2020 0
Στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και συγκεκριμένα στο άρθρο 9, ορίζεται για τη λειτουργία επιχειρήσεων με προσωπικό ασφαλείας πως για έξι μήνες από…

Δούκας-Λαμπάκης: «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη – Άξονας Τουρισμός» για την Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Οκτωβρίου 2015 0
Το μεσημέρι της Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, και ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος…

Υπογραφή σύμβασης μελέτης σκοπιμότητας-βιωσιμότητας του έργου Τηλεθέρμανσης Φερών μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της ΑΝ.ΚΟ.

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Δεκεμβρίου 2015 0
Σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Κοζάνης…