Ο Δήμος Κομοτηνής συνεχίζει τη διανομή καφέ κάδων σε επιχειρήσεις της πόλης μας, δημιουργώντας ένα νέο ρεύμα ανακύκλωσης. Το Τμήμα Περιβάλλοντος στηρίζει εμπράκτως την περιβαλλοντική πολιτική του Δήμου που πρωτοπορεί στην κομποστοποίηση σε επίπεδο Περιφέρειας, έχοντας ξεκινήσει τον Νοέμβριο πιλοτικά τη διανομή τους.

Με στόχο τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών και την ενίσχυση της Διαλογής στην Πηγή, το πιλοτικό πρόγραμμα των καφέ κάδων επεκτείνεται σταδιακά. Μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται 40 επιχειρήσεις. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί καφέ κάδοι στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και το Γηροκομείο Κομοτηνής.
Η εξοικείωση με το νέο ρεύμα ανακύκλωσης συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων για τη διαχείριση απορριμμάτων.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "31 ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ"
Να σημειωθεί ότι όλοι οι κάδοι που δίνονται σε επιχειρήσεις είναι για αποκλειστικά δική τους χρήση και οι επαγγελματίες έχουν το κλειδί για να τους ανοίγουν και να πετούν τα οργανικά απορρίμματα. Το υλικό που συλλέγεται από τους καφέ κάδους μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., όπου μετά από ξεχωριστή επεξεργασία θα παράγεται εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας, κόμποστ.
Η συλλογική προσπάθεια στην ανακύκλωση θα ενισχύσει την περιβαλλοντική ταυτότητα της πόλης μας.

«Προστατεύουμε το περιβάλλον, δίνουμε ζωή στη ζωή μας».

Μπορεί να είναι εικόνα ‎3 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και ‎κείμενο που λέει "‎ن P ا ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 9T‎"‎‎

Προηγούμενο άρθροH Κατερίνα Φωτιάδου ορίστηκε υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων της ΠΑΜΘ
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Αύξηση 34% στο ιικό φορτίο της Αλεξανδρούπολης