Ο Δήμος Ορεστιάδας εντάχθηκε στους 33 Δήμους της χώρας που θα εφαρμόσουν πιλοτικά το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Νταντάδες Της Γειτονιάς».

Το πρόγραμμα αφορά στη φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, είτε εντός της οικογενειακής εστίας, είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Τονίζεται ότι ο στόχος του προγράμματος είναι διττός. Αφενός στοχεύει, μέσω της χορήγησης «Αξίας Τοποθέτησης (voucher)» στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου στη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών να εργαστούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

Η πιλοτική εφαρμογή της δράσης θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η εγγραφή των ενδιαφερομένων στο «Μητρώο Επιμελητών» γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονική αίτηση.

Η πρώτη ψηφιακή υπηρεσία αφορά το μητρώο επιμελητριών/επιμελητών όπου θα μπορούν να εγγραφούν όσοι επιθυμούν να εργαστούν, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των βρεφών και νηπίων ως επιμελητές και επιμελήτριες.

Η δεύτερη ψηφιακή υπηρεσία που θα είναι σύντομα διαθέσιμη θα αφορά τους εν δυνάμει ωφελούμενους γονείς που ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα.

Οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε πρόσθετη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://ntantades.gov.gr/ στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΟΠΙΦ https://isotita.gr/ καθώς και στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος https://ypergasias.gov.gr/isotita-ton-fylon/programma-ntantades-tis-geitonias/

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το helpdesk της δράσης είτε τηλεφωνικά στους αριθμούς 2103258080 και 2103258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 το πρωί με 8 το απόγευμα, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας

Μαυρίδης Βασίλειος

Προηγούμενο άρθροΣτην Ελλάδα «τελειώνει» ο κορωνοϊός… στη Σαγκάη νέα «έκρηξη» και lockdown
Επόμενο άρθροΗ «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ» ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΈΒΡΟΥ (γράφει ο Ιωάννης Α. Σαρσάκης – Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Διδυμοτείχου)