ΔΑΚΕ ΠΕ: Ανακοίνωση για τον Περιφερειακό Δ/ντη Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 23 Απριλίου 2018
608 0

Καταγγελία του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  για τον ορισμό αναπληρωτή αιρετού στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Έβρου

Δύο μήνες μετά την καταγγελία και των τεσσάρων (4) Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Έβρου (Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου) και ένα μήνα από την αντίστοιχη καταγγελία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εξακολουθεί να κωφεύει και να μην προχωρά στην ανάκληση της απόφασής του για τον ορισμό του αναπληρωτή αιρετού στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Έβρου.

Θυμίζουμε σε όλους ότι στις εκλογές ανάδειξης αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων που έγιναν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) Ν. Έβρου κατέλαβε την πρώτη θέση με 323 ψήφους και ποσοστό 34%. Εξαιτίας της συνταξιοδότησης του εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. αναπληρωματικού μέλους του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Έβρου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού με έγγραφό της ξεκίνησε τη διαδικασία αντικατάστασης. Όλοι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – που εκπροσωπούν πάνω από 1.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Έβρου – σεβόμενοι τη βούληση των συναδέλφων όπως αυτή εκφράστηκε στην εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου του 2016 και πιστοί στις αρχές της αντιπροσωπευτικότητας και της δημοκρατικής εκπροσώπησης συναποφάσισαν και πρότειναν ομόφωνα, μέσα από τη διαδικασία που οι ίδιοι πρόκριναν, τη συνάδελφο Μαρία Γιαμούρα, μέλος και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αλεξανδρούπολης εκλεγμένης και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο ως αναπληρωματική του τακτικού αιρετού Παναγιώτη Τσίρτση.

Οργή και αγανάκτηση δημιούργησε η προκλητική στάση και η απόφαση του κ. Περιφερειακού στο συγκεκριμένο θέμα ο οποίος λειτουργώντας αντιδημοκρατικά, αυθαίρετα, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν και σύμφωνα με το πνεύμα του «ας ευλογήσουμε τα γένια μας…» το πνεύμα της κείμενης νομοθεσίας όρισε, με απόφασή του, ως αναπληρωματικό μέλος συνάδελφο που προτάθηκε από τον Σύλλογο Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (του οποίου, σύμφωνα με τις καταγγελίες των 4 συλλόγων, υπηρέτησε ως Πρόεδρος  για αρκετά χρόνια)!

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Δηλώνει την αγανάκτησή της ότι φαινόμενα αυταρχισμού και διοικητικής αυθαιρεσίας δεν γίνονται ανεκτά.
  • Καταγγέλλει την αντισυναδελφική και αντιδημοκρατική απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή και τον καλεί να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του και να προχωρήσει στον ορισμό της συναδέλφου που πρότειναν οι μόνοι αναγνωρισμένοι από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο – τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας – Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προχωρώντας με αυτό τον τρόπο στην άρση της κατάφωρης αδικίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας και του αισθήματος δικαίου.
  • Καλεί τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες εκείνες που θα οδηγήσουν στην ακύρωση της απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό θα δείξει ότι δεν υιοθετεί την παραχάραξη της εκφρασμένης σε δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες της βούλησης των συναδέλφων εκπαιδευτικών.

 

 

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Σχετικά άρθρα

Σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα που αφορούν τους παλιννοστούντες ομογενείς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιανουαρίου 2016 0
Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στις 10:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για ζητήματα που αφορούν τους παλιννοστούντες…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Ζοφερό το μέλλον του Εργοστασίου Ζάχαρης της Ορεστιάδας. Ευχολόγια χωρίς ουσία από τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομίας”

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Απριλίου 2018 0
Το σοβαρό θέμα της βιωσιμότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και κατ’ επέκταση και του Εργοστασίου της Ορεστιάδας συζητήθηκε σήμερα (27/04)…