Το απόγευμα της Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 στη «Χριστουγεννιάτικη Γειτονιά» στην Άνω Πλατεία Φερών ο Σύλλογος Κ.Ε.ΦΥ βράβευσε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κολύμβησης στην κατηγορία ΑΜΕΑ, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη.

Στη συνέχεια στη «Χριστουγεννιάτικη γειτονιά» πραγματοποίησε την έναρξη των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από τον πρωταθλητή της κολύμβησης Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη.

Ακλούθησε η 1η Αλυσίδα Αλληλεγγύης Ζωής με συνδιοργανωτές την Αστ. Μη κερδ. εταιρεία «Αλληλεγγύης Ζωής», τη Δημοτική Ενότητα Φερών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αγία Σοφία».

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 19 Οκτωβρίου 1998. Πηγαίνει στο Γενικό Λύκειο Φερών. Ξεκίνησε κολύμβηση στην ηλικία των 4 ετών περνώντας όλα τα κολυμβητικά σκαλοπάτια. Από το 2007 προπονείται συστηματικά στον Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης με προπονητές τους κ. Καλλιτσάρη Τάσο και Τυλιγαδά Γιώργο. Συμμετείχε σε αγώνες με το Προαγωνιστικό τμήμα του Ο.Φ.Θ.Α ενώ 2 συνεχόμενες χρονιές ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής κολύμβησης Αν. Μακεδονίας & Θράκης. 7 χρυσά μετάλλια ο απολογισμός!!!

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Sheffield της Αγγλίας το Ευρωπαϊκό κολυμβητικό Disability Junior & Youth meeting ηλικιών 10-18 ετών με τη συμμετοχή των 200 περίπου καλύτερων κολυμβητών –τριων από ολόκληρη τη Μ. Βρετανία (Αγγλία, Ιρλανδία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία, Σκωτία) οι οποίοι κατοχύρωσαν τα όρια πρόκρισης των αγώνων, ανάμεσά τους και η 2 φορές χρυσή Ολυμπιονίκη του Πεκίνου και κάτοχος 4 Παγκόσμιων ρεκόρ, η 16χρονη Eleanor Simmonds.

Ο κολυμβητής του Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης και του Ηρόδικου, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ο οποίος είχε κατοχυρώσει τα όρια πρόκρισης για το συγκεκριμένο meeting, έλαβε μέρος σε συνολικά 7 ατομικά αγωνίσματα κατακτώντας ισάριθμα χρυσά μετάλλια με τρομερά ατομικά ρεκόρ προκαλώντας αίσθηση αλλά και τον θαυμασμό τόσο των διοργανωτών όσο και τις κερκίδας!

Τέλος ο Δημοσθένης αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα κολυμβητή στην ιστορία της Ελληνικής κολύμβησης που καταφέρνει και κατοχυρώνει όρια συμμετοχής σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα αρτιμελών κολυμβητών!

Μεγάλος του στόχος….οι Ολυμπιακοί αγώνες το 2016!

Ο Δημοσθένης αναμφισβήτητα αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κολυμβητικό ταλέντο της χώρας στις κατηγορίες ΑμεΑ !

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή στους δρόμους – Παγετός τις πρωινές ώρες
Επόμενο άρθροΧωρίς προβλήματα εξελίσσονται οι εσωκομματικές εκλογές ΝΔ στον Έβρο