Με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των αρχών και πλήθους πιστών εόρτασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός τα ονομαστήρια του. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης ( Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ) κ. Μελέτιος έσπευσαν να μετάσχουν στην εορτή του Επισκόπου μας και της τοπικής μας Εκκλησίας.

Την Κυριακή, 4 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των φιλοξενουμένων Αρχιερέων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός με καταφανή συγκίνηση ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον ιερό κλήρο και τον πιστό λαό για την αυθόρμητη έκφραση της αγάπης τους στο πρόσωπο του και επισφράγισε την προσφώνησή του λέγοντας ότι αφιερώνει αυτή την ημέρα σε όλους μαζί και στον καθένα χωριστά, ιδιαίτερα σε όσους έχουν ανάγκη από αγάπη, στοργή και θαλπωρή.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλακων Κωνσταντίνος Βλάχος, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των αρχών, του κλήρου και των πιστών στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Καθεδρικού Ναού. Ακολούθησε γεύμα σε στενό κύκλο στο εντευκτήριο του Ιερού Προσκηνυματικου Ναού Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου στο οποίο προσήλθαν ο Διοικητης της XVI Μεραρχιας Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Υποδιοικητης Ταξιαρχος Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος.

 

Προηγούμενο άρθροΆνοιξαν οι πύλες του “Πάρκου των Χριστουγέννων” στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο bazaar του Φιλοζωικού Σωματείου Κιβωτός