Για τη Θράκη τοποθετήθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο περιθώριο της ΔΕΘ, το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση από τον Σταύρο Φανφάνη από τον “Χρόνο”, «σήμερα στη Θράκη και ειδικά στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη σημβαίνει μια κοσμογονία, από την οποία προφανώς ωφελούνται σημαντικά όλοι οι Θρακιώτες».

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε τόσο στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας όσο και στην υλοποίηση έργων υποδομής όπως ο κάθετος άξονας στον Έβρο.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός σχολίασε και το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη τονίζοντας πως αυτό θα υλοποιηθεί και δεν θα παραμείνει στα συρτάρια.

«Το πόρισμα είναι χρήσιμο, περιέχει σημαντικές προτάσεις και θα υλοποιηθεί και ήδη έχουν γίνει σημαντικά πράγματα στη Θράκη όπως η επίλυση της εκκρεμότητας του 12% που ενδεικτικά αναφέρω ότι ταλάνιζε τις επιχειρήσεις» σημείωσε ο ίδιος, ενώ τόνισε πως βλέπει ένα συνολικό και μεγάλο ενδιαφέρον για τη Θράκη, οικονομικό, επενδυτικό, γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό. «Ποτέ οι προοπτικές για τη Θράκη δεν ήταν τόσο θετικές όσο είναι τώρα» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

www.xanthinea.gr

Προηγούμενο άρθροΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της καταστροφής του Μικρασιατικού, Θρακικού και Ποντιακού Ελληνισμού
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Ιατρίδης: “Τα νταϊλίκια δεν περνάνε – σαφής ο Πρωθυπουργός προς τον Ερντογάν”