Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 ως εξής:

Α) στους υπαλλήλους Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Αλεξανδρούπολης ώρες 10:00 έως 12:00 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα γραφεία του Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης.

Β) σε υπαλλήλους της ΠΕ Έβρου που υπηρετούν στον Βόρειο Έβρο, ώρες 12:30 έως 14:30 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο κτίριο Διεύθυνσης της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Αναγεννήσεως Τέρμα (Κάτω Οινόη).

Οι υπάλληλοι που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας και επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, για τη μετακίνησή τους θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια, θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου οι συμμετέχοντες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα Σωματείων – Φορέων ΑΜΘ ενάντια στη Νατοϊκή άσκηση «DEFENDER Europe 2021» – Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να μη γίνει ΝΑΤΟϊκή βάση το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΠαρατείνονται οι χειμερινές εκπτώσεις μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021