Δελτίο Τύπου φιλοζωικών φορέων: Για την αυριανή ψήφιση στη Βουλή του κακουργήματος ως ποινή για τις ειδεχθείς κακοποιήσεις ζώων

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:25
100 0

Με τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετατρέπεται σε κακούργημα με ποινή έως 10 έτη η κακοποίηση ζώων και συγκεκριμένα «ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμό, σύνθλιψη και ακρωτηριασμό».

Χαιρετίζουμε με χαρά και ικανοποίηση αυτή την εξέλιξη που λαμβάνει χώρα μετά τις αποτρόπαιες κακοποιήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σε Κρήτη, Νίκαια και Κερατέα.

Μετά από δεκαετίες όπου το φιλοζωικό κίνημα δίνει αγώνα με συνέπεια και σοβαρότητα προκειμένου να σκύψει η Ελληνική Πολιτεία πάνω από το φαινόμενο της κακοποίησης ζώων ζητώντας την τιμωρία των δραστών και την ελληνική κοινωνία να ζητά πλέον επίμονα στο σύνολο της την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου η κακοποίηση ζώων γίνεται επιτέλους με νομοθετική σφραγίδα κακούργημα που τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.

Οι αγώνες τόσων χρόνων δικαιώνονται και ευχόμαστε η ελληνική πολιτεία με ασπίδα το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ να καταφέρει να προστατεύσει κάθε ζώο που δεν απολαμβάνει τον σεβασμό που του αξίζει.

Η φιλοζωική κοινότητα θα παραμείνει ενωμένη και ενεργή προκειμένου να δει τη νέα νομοθεσία να εφαρμόζεται στην πράξη, την Ελληνική Αστυνομία να παρεμβαίνει εγκαίρως σε κακοποιήσεις ζώων και οι δράστες να οδηγούνται στη δικαιοσύνη και να τιμωρούνται παραδειγματικά. Φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουμε άγρυπνοι φρουροί μέσα στην κοινωνία, στις αίθουσες των δικαστηρίων και στις Εισαγγελίες προκειμένου να προστατεύσουμε κάθε ζώο που απειλείται και κινδυνεύει.

Παραμένει πάγιο αίτημά μας η δημιουργία ειδικού σώματος για την προστασία των ζώων εντός της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο θα πρέπει να δημιουργηθεί με σοβαρότητα και με εκπαίδευση της Ελληνικής Αστυνομίας από αντίστοιχα σώματα ασφαλείας του εξωτερικού τα οποία διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία για ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα.

Δηλώνουμε παρόντες σε κάθε νομοθετική και κυβερνητική πρωτοβουλία που οδηγεί σε ένα νέο πλαίσιο προστασίας και σεβασμού κάθε ζώου στη χώρα μας.

 

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Dogs voice

Ζωοφιλική Ομοσπονδία Αττικής και Σαρωνικού

Πανελλήνια Ομάδα κατά της κακοποίησης των ζώων

Vegan22 Greece

LiberAnimal

Εthos and Empathy

Dreamdancers

Dreamteam Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Σχετικά άρθρα

Δήμαρχοι Περιφέρειας ΑΜ-Θ: Αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουλίου 2020 0
Σήμερα Δευτέρα 06-07-2020, οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε έκτακτη και κατεπείγουσα τηλεδιάσκεψη με θέμα την απαγόρευση διέλευσης…

Δείτε τα μέτρα που θα εφαρμοστούν καθόλη τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι 4 και 5, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιουνίου 2017 0
Με την 842/26-6-2017 (ΑΔΑ: 6Υ637ΛΒ-Ν23) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς, ως Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ορίζονται τα…