Δεσμεύσεις του υποψήφιου δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη για απαλλαγές των Πολυτέκνων

Δημοσιεύτηκε στις: at 02:02
716 0

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παύλος Α. Μιχαηλίδης και στελέχη του συνδυασμού της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α”, επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Πολύτεκνων Γονέων Ν. ´Έβρου «Χριστός Σωτήρ».
Στη συνάντηση που έγινε με την Πρόεδρο του Δ.Σ.
Λκ. Πετροπούλου Αγάπη και μέλη της διοίκησης, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Πολύτεκνους και κυρίως οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ δόθηκαν και υπομνήματα από τις δύο πλευρές με προτάσεις προς διαβούλευση. Επί πλέον έγινε αναφορά για την δυνατότητα που δίνει η ισχύουσα νομοθεσία στο εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο να λαμβάνει αποφάσεις και για τους πολύτεκνους για θέματα που τους απασχολούν.
Ο υποψήφιος δήμαρχος από την πλευρά του διαβεβαίωσε τους παραβρισκόμενους ότι δεσμεύεται για απαλλαγές και μεγάλες εκπτώσεις στα εισιτήρια της Γιορτής Κρασιού, στην παραλία του Ε.Ο.Τ. και στα ιαματικά λουτρά Τραϊανούπολης, κάτι που αρνείται συστηματικά η σημερινή δημοτική αρχή.
Αναφέρθηκε επίσης πως η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑΣΑ» τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για το δημογραφικό.
Υπήρξε συμφωνία πως θα πρέπει να υπάρξει απαλλαγή από τα τροφεία των παιδιών τους που φοιτούν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως και απαλλαγή από τα ποσά για την φοίτηση τους στα ωδεία, στους αθλητικούς συλλόγους και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των Δήμων ή των Νομικών Προσώπων του Δήμου, χωρίς βεβαίως να τίθενται εισοδηματικά όρια ή άλλες προϋποθέσεις.
Εύλογα θεωρήθηκαν και τα αιτήματα για καθιέρωση σταθερού ωραρίου για τις πολύτεκνες μητέρες-υπαλλήλους του Δήμου, ώστε να μην υποχρεώνονται σε υπερωριακή απασχόληση.
Συμφωνήθηκε να υπάρχουν από πλευράς του Δήμου τιμητικές εκδηλώσεις για τις μητέρες σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο πολυτέκνων-μέλος της ΑΣΠΕ που αποκτούν το τέταρτο τέκνο τους και θα έχουν χαρακτηριστεί πολύτεκνες καθώς και όταν αυτές θα αποκτούν το 5 ή κάθε ένα επί πλέον τέκνο τους, ώστε να γίνεται η σχετική προβολή και να καθίσταται ελκυστική και άξια σεβασμού η πολύτεκνη οικογένεια. Ανάλογη σύμπραξη θα υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του τοπικού συλλόγου πολυτέκνων- μέλος της ΑΣΠΕ για την διανομή προϊόντων βάσει των εκάστοτε ισχυουσών διατάξεων του Υπ. Εργασίας και των σχετικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Τέλος υπήρξε δέσμευση για την εξάλειψη των εισοδηματικών κριτηρίων σε ότι αφορά την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού καθώς και των τελών της ΔΕΥΑΑ.
Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑΣΑ» πιστεύει πως από πλευράς της αυτοδιοίκησης, η μη ύπαρξη κινήτρων και μηχανισμού στήριξης των νέων ζευγαριών, καθώς και η ραγδαία μείωση του οικογενειακού εισοδήματος, συντελούν στη δημογραφική κατάρρευση. Παράλληλα δεσμεύεται για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολυτέκνων αποτελεί σημαντικό εργαλείο άσκησης δημογραφικής πολιτικής.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος δήμαρχος –
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α¨

Σχετικά άρθρα

Γιώργος Καράτζιος: “Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ ενάντια στην ίδρυση σχολής στην Πάτρα”

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Απριλίου 2019 0
Ακούστε τον φοιτητή Νομικής  του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιώργο Καράντζιο σε όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και…