ΔΕΥΑΑ: «Ολοκληρώθηκε το έργο αύξησης της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα Αισύμης , ο θεμέλιος λίθος μιας σειράς μεγάλων έργων υδροδότησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης»

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:21
457 0

Ολοκληρώθηκε το έργο αύξησης της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα Αισύμης της ΔΕΥΑΑ με την εφαρμογή της τεχνολογίας ελεύθερων επικαθήμενων και ανατρεπόμενων θυροφραγμάτων. Με το έργο αυτό ανυψώθηκε η στάθμη του υδροταμιευτήρα κατά 1,60 μέτρα και αυξήθηκε η χωρητικότητά του κατά 1.700.000 κυβικά. Το έργο προϋπολογισμού 886.600 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola στα πλαίσια του προγράμματος «Το Νερό στην Πόλη».

Το έργο αυτό είναι ο θεμέλιος λίθος μιας σειράς μεγάλων έργων που θα ενισχύσουν την υδροδότηση της πόλης της Αλεξανδρούπολης και των οικισμών της Δ.Ε. Τραϊανούπολης, καθώς και θα υδροδοτήσουν παράλληλα με άφθονο και ποιοτικό νερό τους οικισμούς Μάκρης, Δικέλλων, Μεσημβρίας αλλά και οικισμούς και την πόλη της Δ.Ε. Φερών.

Επιπρόσθετα από τα χρήματα της δωρεάς μετά την έκπτωση χρηματοδοτείται από τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) με το ποσό των 120.000 περίπου ευρώ ένα σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού της ΔΕΥΑΑ αυτό της προμήθειας, εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία συστημάτων παρακολούθησης ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών – φυσικοχημικών παραμέτρων νερού στις βασικές τροφοδοτικές υποδομές και σε επιλεγμένα σημεία – ιδιαίτερου υγειονομικού ενδιαφέροντος των εσωτερικών δικτύων των οικισμών Πυλαία, Μελία, Κοίλα και Κίρκη, του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΔΕΥΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης, πάντα δίπλα στον δημότη!!!

Για την ΔΕΥΑΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Σχετικά άρθρα

Να ενταχθεί ο Δήμος Σουφλίου στον ειδικό νόμο αντιμετώπισης καταστροφών ζηταει ο Π. Καλακίκος απο τον Πρωθυπουργό

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιανουαρίου 2021 0
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, όπως γνωρίζετε ο δήμος Σουφλίου, δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 9 μηνών, από την θεομηνία, που έπληξε στο σύνολο…