Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως το νερό του οικισμού του Άβαντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάλι για κάθε χρήση και φυσικά για πόση. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα και μπορεί να χρησιμοποιείται πλέον με ασφάλεια, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα αναλύσεων του νερού από τα διαπιστευμένα εργαστήρια της Αθήνας αλλά και του Δήμου μας καθώς και με την έγγραφη διαβεβαίωση από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, καθόσον μας βεβαιώνουν ότι οι παράμετροι που ελέγχθηκαν βρίσκονται εντός των ορίων που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

Θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικές δειγματοληψίες – όπως γίνεται και σε όλο τον Δήμο μας – προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα χαρακτηριστικά του νερού παραμένουν στα επιτρεπτά όρια.

Η οριστική λύση θα δοθεί με την τοποθέτηση Μονάδας Επεξεργασίας Νερού η οποία
θα φιλτράρει το υφιστάμενο νερό. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε συνεχώς καλύτερης ποιότητας νερό ακόμη και με αυτό που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι Δημοτικές αρχές και οι υπηρεσίες ανά τα έτη θα πρέπει να μεριμνούν για οριστικές λύσεις,

με προληπτικό χαρακτήρα ώστε να προλαμβάνουν τα προβλήματα και να επιλύουν άμεσα όσα παρουσιάζονται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Προηγούμενο άρθροΑΡΧΗ: Ανακολουθία λόγων και πράξεων της δημοτικής αρχής
Επόμενο άρθροΘεοφάνης Μαλκίδης: Λευτεριά στον Κουρδικό λαό,Λευτεριά στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν! – Στη μνήμη του Θεόφιλου Γεωργιάδη