Δεύτερη σε θανάτους από CoViD η Ελλάδα στην Ευρώπη – Τριπλάσιοι από τον μέσο όρο [πίνακες]

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:10
105 0

Επώδυνη είναι η καταμέτρηση των θυμάτων της πανδημίας στην Ελλάδα. Καταγράφοντας καθημερινά δεκάδες νεκρούς με CoViD, η χώρα μας ανεβαίνει σταθερά σε απώλειες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), που αφορούν την εβδομάδα έως και 5 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση σε αναλογία θανάτων ως προς τον πληθυσμό της μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών.

Πρώτη είναι η Βουλγαρία, με 92,07 θανάτους ανά εξατομμύριο κατοίκους και ακολουθεί η Ελλάδα με 46,83 νεκρούς. Την περασμένη εβδομάδα, η χώρα μας κατείχε την τρίτη θέση.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο πως η μέση αναλογία θανάτων στις 30 συγκρινόμενες χώρες είναι μόλις 14,52 ανά εκατομμύριο.

Η εικόνα δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα, καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει καθηλωθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Τις 10 πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 401 θάνατοι, όταν ολόκληρο τον Αύγουστο οι νεκροί ήταν 726…

5 πρώτες χώρες σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού

Βουλγαρία 92,07 
Ελλάδα 46,83 
Λιθουανία 44,74 
Κύπρος 33,78 
Ισπανία 33,61 

Καλύτερες

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν χώρες με μονοψήφια ή και μηδενική αναλογία θανάτων. Στο Λουξεμβούργο, δεν καταγράφεται θάνατος και στη Σλοβακία αναλογούν 0,73 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

5 χώρες με τους λιγότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού

Λουξεμβούργο
Σλοβακία 0,73 
Σουηδία 1,07 
Πολωνία 1,66 
Ουγγαρία 1,84 

Σύγκριση

Ενδιαδφέρον έχει η σύγκριση της Ελλάδας με άλλες χώρες του “Νότου”: στην Ιταλία αναλογούν 12,81 θάνατοι ανά εκατομμύριο και στη Πορτογαλία 16,03.

Στην κεντρική Ευρώπη, η Γερμανία έχει 4,5 νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γαλλία 22,47.

Πηγή: www.iatronet.gr

Σχετικά άρθρα

Με εντολή του Αρείου Πάγου η πιστή τήρηση του αυτοφώρου και η άμεση δίκη όσων συλλαμβάνονται για εγκλήματα κατά των ζώων.

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Μαΐου 2016 0
Αυστηρή εγκύκλιο με σαφείς οδηγίες για την πιστή τήρηση της νομοθεσίας σε όσους διαπράττουν εγκλήματα κατά των ζώων απέστειλε η…

Συγχαρητήρια στον Αρχιφύλακα Σίσκο Γεώργιο!

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιουλίου 2021 0
Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης αισθανόμαστε την ανάγκη να επαινέσουμε και να συγχαρούμε Δημόσια τον άξιο…

Όλγας Βρετοπούλου: “Η συγκεκριμένη δήλωση είναι προσωπικό κειμένου του κ. Παρασκευοπούλου – Στην ΔΕΕΠ Έβρου δεν συνεδριάσαμε για το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου”

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Ιανουαρίου 2021 0
Σε ανακοινωση της , η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Έβρου (πρώην ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας αναφερει:  Με αφορμή την πρόσφατη…