Δε θέλει επαφή των μουσουλμάνων με τον Άη Βασίλη, ο δήμαρχος Μύκης Ξάνθης Τζεμήλ Καπζά και έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, καταγγέλλοντας τη διοργάνωση γιορτών σε νηπιαγωγεία του Δήμου.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής: «Τις τελευταίες ημέρες και πριν από τις διακοπές των σχολείων για την Πρωτοχρονιά, πληροφορηθήκαμε από γονείς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σε νηπιαγωγεία εντός της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Μύκης διοργανώθηκαν από κάποιους νηπιαγωγούς γιορτές για τους μαθητές, ενόψει των Χριστουγέννων με «εμφάνιση» και του Άη Βασίλη. Όπως καλά γνωρίζετε ο Δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές μας γιορτές είναι τα δύο μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια. Σεβόμαστε τις θρησκευτικές γιορτές των συμπολιτών μας χωρίς όμως να συμμετέχουμε σε αυτές. Επίσης η θρησκεία μας απαγορεύει την παρουσία και την επαφή μας με τον Άη Βασίλη.

Για τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι θίγουν την θρησκευτικής μας ελευθερία, δεν συμβάλλουν στον αλληλοσεβασμό και σας ζητάμε όπως ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες εκδηλώσεις σε σχολεία του Δήμου μας.

Όλες αυτές οι ενέργειες έρχονται να επιβεβαιώσουν την αναγκαιότητα του πάγιου αιτήματος της μειονότητας για την εφαρμογή της δίγλωσσης εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία.

Το αίτημά μας αυτό έχει κατατεθεί σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία έχουμε αποστείλει στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Ελπίζουμε ότι θα παρέμβετε άμεσα για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού με σκοπό να μην επαναληφθεί και προς αποφυγή περαιτέρω αντιδράσεων από τους συνδημότες μας», καταλήγει η επιστολή.

Η επιστολή κοινοποιείται στο υπουργείο παιδείας, στους βουλευτές Ξάνθης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Πηγή: www.xronos.gr

Προηγούμενο άρθροΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ -Πόσο συμβατές είναι οι αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Οργάνων με την ανθρώπινη υπόσταση;- Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης