Δε θέλει επαφή των μουσουλμάνων με τον Άη Βασίλη, ο δήμαρχος Μύκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:23
598 0

Δε θέλει επαφή των μουσουλμάνων με τον Άη Βασίλη, ο δήμαρχος Μύκης Ξάνθης Τζεμήλ Καπζά και έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, καταγγέλλοντας τη διοργάνωση γιορτών σε νηπιαγωγεία του Δήμου.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής: «Τις τελευταίες ημέρες και πριν από τις διακοπές των σχολείων για την Πρωτοχρονιά, πληροφορηθήκαμε από γονείς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σε νηπιαγωγεία εντός της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Μύκης διοργανώθηκαν από κάποιους νηπιαγωγούς γιορτές για τους μαθητές, ενόψει των Χριστουγέννων με «εμφάνιση» και του Άη Βασίλη. Όπως καλά γνωρίζετε ο Δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές μας γιορτές είναι τα δύο μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια. Σεβόμαστε τις θρησκευτικές γιορτές των συμπολιτών μας χωρίς όμως να συμμετέχουμε σε αυτές. Επίσης η θρησκεία μας απαγορεύει την παρουσία και την επαφή μας με τον Άη Βασίλη.

Για τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι θίγουν την θρησκευτικής μας ελευθερία, δεν συμβάλλουν στον αλληλοσεβασμό και σας ζητάμε όπως ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες εκδηλώσεις σε σχολεία του Δήμου μας.

Όλες αυτές οι ενέργειες έρχονται να επιβεβαιώσουν την αναγκαιότητα του πάγιου αιτήματος της μειονότητας για την εφαρμογή της δίγλωσσης εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία.

Το αίτημά μας αυτό έχει κατατεθεί σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία έχουμε αποστείλει στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Ελπίζουμε ότι θα παρέμβετε άμεσα για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού με σκοπό να μην επαναληφθεί και προς αποφυγή περαιτέρω αντιδράσεων από τους συνδημότες μας», καταλήγει η επιστολή.

Η επιστολή κοινοποιείται στο υπουργείο παιδείας, στους βουλευτές Ξάνθης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Πηγή: www.xronos.gr

Σχετικά άρθρα

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Επέκτασις χωρικών στα 12 μίλια αν στείλουν το Ορουτς Ρείς στο Καστελλόριζο

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Αυγούστου 2020 0
Άρθρο του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη  στην Εφημεριδα ΕΣΤΙΑ 1/8/2020 ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ- ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ… Επέκτασις χωρικών στα 12…

Το μήνυμα Μπάιντεν για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης – Επιστολή σε Σακελλαροπούλου

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Μαρτίου 2021 0
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μήνυμα για την επέτειο των 200 χρόνων από…