Δημήτρης Αδαμίδης: “Το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου πέτυχε πολλά το 2017”

Δημοσιεύτηκε στις: at 20 Ιανουαρίου 2018
455 0

Κάθε Πρωτοχρονιά ευχόμαστε Καλή Χρονιά! Ορισμένοι τυπικά, οι πολλοί από καρδιάς προσθέτοντας «με Υγεία, Ευτυχία, Δημιουργικότητα».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλα θα είναι ρόδινα; εύκολα; Ότι δεν θα υπάρχουν δυσκολίες και κακοτοπιές; ΟΧΙ, γιατί όλα μέσα στη ζωή είναι! Γιατί άλλωστε ήρθαμε στη ζωή; Μα για να ακούσουμε, να δούμε, να μυρίσουμε, να γευτούμε, να αγγίξουμε, να νοιώσουμε αυτόν τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να είμαστε «κάποιοι», να έχουμε αξιώματα, γαλόνια, τίτλους και θέσεις όπως για παράδειγμα διοικητές, διευθυντές, καθηγητές, υπουργοί…

Αρκεί να είμαστε Άνθρωποι και να Αγαπάμε τον Άνθρωπο. Η ευχή μας, η αισιοδοξία μας, η υπόσχεσή μας δεν στηρίζεται στην καλή τύχη, αλλά πρώτα και κύρια σε μας τους ίδιους. Όπλο μας η αγάπη για τον άνθρωπο, η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, η συναδελφικότητα, η αποφασιστικότητά μας να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και εμπόδια, η εργατικότητά μας, τα εφόδια που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα, η πείρα που αποκτήσαμε, οι καρποί της μέχρι σήμερα δουλειάς μας, ο σχεδιασμός μας για το αύριο. Ζούμε το σήμερα απολαμβάνοντας την κάθε μέρα, εργαζόμαστε σήμερα για να χτίσουμε το αύριο. Το προσωπικό του νοσοκομείου μας το έκανε τη χρονιά που έφυγε, το κατόρθωσε μέρα τη μέρα και προχωράμε!

Ας δούμε τι πέτυχε το προσωπικό του Π.Γ.Ν.Ε. το 2017:

Α. Επιστημονικά 7 μεγάλες διακρίσεις:

Δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό της πρωτότυπης ερευνητικής εργασίας γιατρών της Α΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου με επικεφαλής τον καθηγητή Παθολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κων/νο Ρίτη, η οποία έτυχε ιδιαίτερης προβολής στο εξώφυλλο. Η εργασία αποκάλυψε τον μηχανισμό με τον οποίο ο οργανισμός διαλύει τον σχηματισθέντα θρόμβο στα αγγεία, δηλαδή τον μηχανισμό που μπορεί να αυτoθεραπευθεί ένα έμφραγμα. Ανακάλυψη που θα συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη και θεραπεία.

Χρυσό βραβείο σε γιατρούς της Α΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής με επικεφαλής τον καθηγητή Γαστρεντερολογίας κ. Γεώργιο Κουκλάκη στο Πανευρωπαικό Γαστρεντερολογικό Συνέδριο για την εργασία «Ελκώδης Κολίτιδα η αρχή της λύσης του προβλήματος»

Πανευρωπαικό βραβείο στον νεαρό αιματολόγο γιατρό του ΠΓΝΕ (κ. Παπαμίχο) στον οποίο ο Διοικητής απένειμε τιμητική διάκριση. Ο γιατρός παρουσίασε την βραβευμένη ερευνητική του εργασία, όπου περιγράφεται ένας νέος βιολογικός μηχανισμός του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου ανοίγοντας νέους πρωτοποριακούς δρόμους για τη αποτελεσματική ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

Μετεκπαίδευση στη θωρακοσκόπηση πνευμονολόγων από τις Η.Π.Α. στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝΕ.

1ος επιτυχημένος εμβολισμός πνευμονικών αγγείων σε ασθενή με μεγάλη πνευμονική αιμορραγία, από την ομάδα επεμβατικής ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Ακτινολογικού Εργαστηρίου και την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝΕ

Διεξαγωγή Σεμιναρίου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία για το προσωπικό όλων των νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Θεσ/νίκη, από τους γιατρούς του Εργαστηρίου Υγιεινής και Ιατρικής Εργασίας του ΠΓΝΕ με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Κωνσταντινίδη.

2 επιστημονικά βραβεία σε Πανελλήνιο Ορθοπεδικό Συνέδριο του Ορθοπεδικού τμήματος ΕΣΥ.

Β. Ανανέωση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού

Εκσυγχρονισμός της μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΕΣΠΑ)

Νέος υπερσύγχρονος Γραμμικός Επιταχυντής (δωρεά Νιάρχος)

Φορητό οδοντιατρικό μηχάνημα για οδοντιατρικές επεμβάσεις σε αυτιστικά άτομα με γενική αναισθησία (δωρεά σύλλογος αυτιστικών ατόμων)

3 νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης

Υπογραφή σύμβασης δωρεάς για ριζική ανανέωση του εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού της Ψυχιατρικής και καλλιτεχνική διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων (δωρεά Ιεράς Μητρόπολης και Δήμου Αλεξανδρούπολης)

Έγκριση σχεδίου ενεργειακής αναβάθμισης Π.Γ.Ν.Α. (μέσω ΚΑΠΕ)

Έγκριση προμήθειας νέου στεφανιογράφου (ΕΣΠΑ)

Γ.Νέες υπηρεσίες

Οργάνωση Ιατρείου εργασίας

Ενίσχυση ΤΕΠ στην πορεία αυτονόμησης (+2 γιατροί)

Οδοντιατρικές επεμβάσεις σε αυτιστικά άτομα

Εμβολισμοί αγγειακών παθήσεων εγκεφάλου με συνεργασία επεμβατικών νευροακτινολόγων και νευροχειρουργών

Ιατρείο προετοιμασίας μητρότητας – θηλασμού

Συμβουλευτική θηλασμού – λοχείας κατ’ οίκον

Δ.Προσλήψεις

Μόνιμοι γιατροί ΕΣΥ 10

Επικουρικοί 20

Νοσηλευτές 20

Διοικητικοί 15

Λοιπό προσωπικό 6

Παράταση μέχρι 2/2019 32 συμβασιούχων ΟΑΕΔ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!! ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Σχετικά άρθρα

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Φυγαδεύτηκε ο Νότης Μηταράκης με την κάλυψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Φεβρουαρίου 2021 0
Εξέγερση πολιτών καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον νομό Έβρου, για την επέκταση και την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παράνομων μεταναστών στον…

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ Καθηγητή Περ. Μήτκα με τις αρχές του Δ.Π.Θ.

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Ιουνίου 2020 0
Συνάντηση εργασίας με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είχε ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης…