Δημήτρης Δεντσίδης: “Δημιουργία Συμβουλίου-Δικτύου Απόδημων με καταγωγή από το Διδυμότειχο και την γύρω περιοχή, της ευρύτερης διασποράς”

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:28
761 0

Δημιουργία Συμβουλίου-Δικτύου Απόδημων

Γράφει ο Δημήτρης Δεντσίδης

Δημιουργία Συμβουλίου-Δικτύου Απόδημων με καταγωγή από το Διδυμότειχο και την γύρω περιοχή, της ευρύτερης διασποράς

Με αφορμή την πολύ πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο, στα πλαίσια του εορτασμού των Ελευθερίων, ΄΄Για να μην τα σβήσει ο χρόνος΄΄., επαναφέρω μια παλαιότερη πρόταση για δημιουργία Συμβουλίου-Δικτύου απόδημων της ευρύτερης διασποράς.

Με μεγάλη ικανοποίηση γνωρίσαμε ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πόλη του Διδυμοτείχου να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση ιστορικής μνήμης, όπως είναι αυτή του ολοκαυτώματος.

Υπάρχει πολύς κόσμος…εκεί έξω, με καταγωγή από την περιοχή μας που περιμένει ένα «σήμα» για να δηλώσει το παρόν σε μια προσπάθεια προσφοράς και δημιουργίας για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Υπάρχει πολύς κόσμος…εκεί έξω, από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό κτλ, ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιούνται εκτός της ευρύτερης περιοχής του δήμου Διδυμοτείχου, που αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο μας.

Πρώτο βήμα θα ήταν η δημιουργία ενός μητρώου και ενός διευρυμένου δικτύου πληροφόρησης, διαβούλευσης, προτάσεων και δράσεων, που στόχο θα είχαν την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Όλοι μας έχουμε δικούς μας ανθρώπους που ζούν…εκεί έξω και θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν.

Είναι καιρός  να τους φέρουμε ξανά…μέσα, να τους φέρουμε ξανά στο σπίτι τους…

 

ΥΓ1.  Για να νικήσει η Τοπικότητα…τον Τοπικισμό!

ΥΓ2.  Η πρόταση μπορεί να πραγματοποιηθεί και να γίνει πράξη, από ΄΄κάτω προς τα πάνω΄΄…δηλαδή ως τοπική ανάγκη και πρωτοβουλία των δημοτών του τόπου μας!

ΥΓ3. Δηλώνω παρόν!

Σχετικά άρθρα

Δείτε τους φετινούς Επιτάφιους μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γιάννη Ναλμπάντη

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Απριλίου 2019 0
Ιερός Μητροπολιτικός & Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως Ιερός Ναός…

Ο Ανδρέας Λοβέρδος , στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Μαρτίου 2020 0
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος & Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την Τρίτη 10 Μαρτίου στον Νομό Έβρου.

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητά τους! Η κανονικότητά τους είναι ο συμβιβασμός με την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή με τα ελάχιστα!

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιουνίου 2020 0
Με αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιούνη, εκδήλωση- παρέμβαση στην πλατεία του φάρου στην Αλεξανδρούπολη Τα ταξικά σωματεία…

Η ΦΕΝΑΚΗ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΤΩΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιανουαρίου 2019 0
    H ΦΕΝΑΚΗ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ  ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΤΩΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η διαχρονική και επικαιροποιημένη διδασκαλία του Θεοφόρου…