Δημήτρης Δεντσίδης: “Δημιουργία Συμβουλίου-Δικτύου Απόδημων με καταγωγή από το Διδυμότειχο και την γύρω περιοχή, της ευρύτερης διασποράς”

Δημοσιεύτηκε στις: at 8:28 πμ
271 0

Δημιουργία Συμβουλίου-Δικτύου Απόδημων

Γράφει ο Δημήτρης Δεντσίδης

Δημιουργία Συμβουλίου-Δικτύου Απόδημων με καταγωγή από το Διδυμότειχο και την γύρω περιοχή, της ευρύτερης διασποράς

Με αφορμή την πολύ πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο, στα πλαίσια του εορτασμού των Ελευθερίων, ΄΄Για να μην τα σβήσει ο χρόνος΄΄., επαναφέρω μια παλαιότερη πρόταση για δημιουργία Συμβουλίου-Δικτύου απόδημων της ευρύτερης διασποράς.

Με μεγάλη ικανοποίηση γνωρίσαμε ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πόλη του Διδυμοτείχου να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση ιστορικής μνήμης, όπως είναι αυτή του ολοκαυτώματος.

Υπάρχει πολύς κόσμος…εκεί έξω, με καταγωγή από την περιοχή μας που περιμένει ένα «σήμα» για να δηλώσει το παρόν σε μια προσπάθεια προσφοράς και δημιουργίας για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Υπάρχει πολύς κόσμος…εκεί έξω, από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό κτλ, ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιούνται εκτός της ευρύτερης περιοχής του δήμου Διδυμοτείχου, που αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο μας.

Πρώτο βήμα θα ήταν η δημιουργία ενός μητρώου και ενός διευρυμένου δικτύου πληροφόρησης, διαβούλευσης, προτάσεων και δράσεων, που στόχο θα είχαν την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Όλοι μας έχουμε δικούς μας ανθρώπους που ζούν…εκεί έξω και θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν.

Είναι καιρός  να τους φέρουμε ξανά…μέσα, να τους φέρουμε ξανά στο σπίτι τους…

 

ΥΓ1.  Για να νικήσει η Τοπικότητα…τον Τοπικισμό!

ΥΓ2.  Η πρόταση μπορεί να πραγματοποιηθεί και να γίνει πράξη, από ΄΄κάτω προς τα πάνω΄΄…δηλαδή ως τοπική ανάγκη και πρωτοβουλία των δημοτών του τόπου μας!

ΥΓ3. Δηλώνω παρόν!

Σχετικά άρθρα

Δημοσιεύτηκε μέρος της τουριστικής μελέτης της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης που αφορά της οδικές αφίξεις (μη κατοίκων) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Μαρτίου 2017 0
Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ: Στα πλαίσια της συνεχούς καταγραφής, παρακολούθησης, επεξεργασίας και μελέτης των τάσεων που διαμορφώνονται στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον…

Ανακοίνωση συγκρότησης της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Μαρτίου 2016 0
Με απόφαση του Γραμματέα της Γραμματείας Οργανωτικού – Περιφερειακών Οργανώσεων, Δράσεων, Κινητοποίησης και Ετεροδημοτών, Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτευτών του Κινήματος…

Εκδήλωση Παρουσίασης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Μαΐου 2018 0
Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Αλεξανδρούπολη, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018…

Σταμάτης Γκατζίδης: “Δημοτικές κατασκηνώσεις Ορεστιάδας. Ένα όνειρο που πρέπει να διεκδικήσουμε να γίνει πραγματικότητα”

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιουλίου 2017 0
Το πρόβλημα της έλλειψης Δημοτικών κατασκηνώσεων  έθεσε,  για άλλη μια φορά στην τελευταία συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο εκπρόσωπος της…