Δημήτρης Πέτροβιτς: “Αίτημα μας προς την κυβέρνηση… η εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης και ισχυροποίησης των υποδομών και της οικονομίας της Σαμοθράκης”

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:09
565 0

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφεριαρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς:

Επτά μέρες μετά την καταστροφική θεομηνία και το αίτημα μας προς την κυβέρνηση για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης και ισχυροποίησης των υποδομών και της οικονομίας της Σαμοθράκης, καθίσταται διαρκώς επιτακτικότερο.

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Περιφέρεια και δήμος επιχειρούν από κοινού για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή.

Ήδη επτά μηχανικοί της Περιφέρειας που με εντολή του Περιφερειάρχη τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στο νησί, πραγματοποίησαν αυτοψία και εκπονούν μελέτες αποκατάστασης των ζημιών.

Από την Περιφέρεια δόθηκαν άμεσα 150.000 χιλιάδες Ευρώ και 24 μηχανήματα έργου πραγματοποιούν παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών. 

Επισκεφθήκαμε με το δήμαρχο τα επικίνδυνα σημεία, μαζί με κλιμάκιο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου για την διευθέτηση των χειμάρρων, καθώς και Γεωλόγους του ΙΓΜΕ για τα ρήγματα που εμφανίσθηκαν στην περιοχή Σελί του Ξηροποτάμου, αλλά και αυτοψίες στη Χώρα, στον Προφήτη Ηλία και όπου αλλού κρίνεται αναγκαίο.

Στόχος μας να δοθούν γενναία κονδύλια από την κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανασυγκρότηση όλων των υποδομών που επλήγησαν από την θεομηνία στη Σαμοθράκη.

Σχετικά άρθρα

Aναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαρτίου 2020 0
Δείτε τι ανάρτησε ο Πρωθυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής…