Δημήτρης Πέτροβιτς: “Ανάγκη διακρατικής συμφωνίας για το πρόβλημα των πλημμυρών”

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:16
211 0

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των φυσικών καταστροφών και των πλημμυρών μέσα από διασυνοριακές συνεργασίες, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2021, το οποίο διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Πέτροβιτς τόνισε ότι το θέμα αφορά και την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και την Τουρκία, συνεπώς είναι διασυνοριακό, και είναι απαραίτητο να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία για να λυθεί το πρόβλημα και να υπάρχουν σταδιακές αποδεσμεύσεις υδάτων καθώς και καλύτερη προειδοποίηση των περιοχών που επηρεάζονται.

Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε στο σχέδιο ανάπτυξης που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ανάπτυξη της περιοχής τα επόμενα χρόνια και τόνισε ότι οι βασικοί του άξονες είναι οι υποδομές, οι μεταφορές, η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη του τουρισμού και οι επενδύσεις στην ενέργεια, την υγεία και την κοινωνική πολιτική.

Ειδικά για τις υποδομές, υπογράμμισε ότι το μεγάλο «στοίχημα» είναι η αναβάθμιση των μεγάλων λιμανιών και αεροδρομίων της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, η σύνδεσή τους με τους οδικούς άξονες και το σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς και η περαιτέρω σύνδεση όλων αυτών με τις πύλες εισόδου της Περιφέρειας, που είναι ταυτόχρονα και πύλες εισόδου της χώρας.

«Παρακολουθούμε με ικανοποίηση το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την αναβάθμιση των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, την αναβάθμιση που έγινε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Καβάλας, την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου Δράμα – Αμφίπολη και τη συνέχιση της κατασκευής του οδικού άξονα Ξάνθη – ελληνοβουλγαρικά σύνορα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει τη Δράμα με την Καβάλα, τον κάθετο οδικό άξονα του νομού Έβρου, ενώ έχει την πρόθεση να συμβάλλει στην κατασκευή νέου συνοριακού σταθμού στους Κήπους του Έβρου και του οδικού άξονα Ξάνθη – ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Επιπλέον, όπως είπε, επιμένει στην ανάγκη αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο Μητροπολίτου Ανθίμου προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ του ΠΓΝΕ.

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιουλίου 2017 0
Μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς νοσηλείας τῆς μητέρας μου, Αἰκατερίνης Κουκουρίδου, στὴν Μονάδα Ἐντατικῆς Θεραπείας τοῦ Γενικοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Ἕβρου, θὰ…

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Μυτιληνού στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Φεβρουαρίου 2019 0
Το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε την Τετάρτη 6/2/2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Μυτιληνός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης…