Δημήτρης Πέτροβιτς: Να πληρωθεί άμεσα η «συνδεδεμένη ενίσχυση» στους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:27
563 0

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς με την οποία ζητά οι καλλιεργητές βάμβακος των πληγεισών περιοχών του Έβρου να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση ανεξάρτητα του πλαφόν της ποσότητας βαμβακιού που παρέδωσαν.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο σας στις 21-1-2019, παρουσία εμού και φορέων του Έβρου, είχατε δεσμευτεί ότι οι βαμβακοπαραγωγοί του Έβρου θα λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2019 και ότι δεν θα ισχύσει το πλαφόν.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν και τις πιστώσεις στους λογαριασμούς των Εβριτών αγροτών, δεν ελήφθη ουδεμία μέριμνα από πλευράς Υπουργείου για όσα εσείς υποσχεθήκατε.

Για τις ζημίες στις βαμβακοφυτείες του Έβρου από την προσβολή «πράσινου και ρόδινου σκουληκιού» σας είχαμε ενημερώσει με την αριθμ. πρωτ. 1369/29-8-2019 επιστολή μας, όπου ζητούσαμε τη συνδρομή του Υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα ζητούσαμε ήδη από τότε να στηρίξετε τους βαμβακοκαλλιεργητές του Έβρου με την έγκαιρη ενεργοποίηση του μηχανισμού των ΠΣΕΑ, καθώς και με ειδική μέριμνα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου οι αγρότες των πληγεισών περιοχών να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση ανεξάρτητα του πλαφόν της ποσότητας βαμβακιού που θα παραδοθεί.

Κύριε Υπουργέ,

 

Η ασυνέπεια των λεγομένων της Διοίκησης και των ενεργειών των Υπηρεσιών της, ίσως σε άλλες περιπτώσεις να μπορούσε να θεωρηθεί απλή αμέλεια. Όταν όμως τίθεται ζήτημα επιβίωσης ομιλούμε πλέον για στοχευμένη καταστροφή του πρωτογενούς τομέα ενός ολόκληρου νομού.

Αναμένω τις διορθωτικές από μέρους σας Αποφάσεις που θα δικαιώσουν τους Εβρίτες αγρότες και θα τους στηρίξουν στις επιλογές τους, να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και να παραμείνουν στα σύνορα της χώρας».

Σχετικά άρθρα

Ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιος Αρτέμιος, εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Οκτωβρίου 2017 0
Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 οι Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια τίμησαν την μνήμη του προστάτη Αγίου…

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Μαΐου 2019 0
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ   Πτυχές της κοινωνικής, εκπαιδευτικής και οικονομικής ζωής στην παλαίφατη και ιστορική…

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ορεστιάδας ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες του Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2018 0
Στη σύσκεψη   που πραγματοποίησαν οι αγρότες του Έβρου στην Ορεστιάδα, σήμερα Δευτέρα 22 Γενάρη, ύστερα από πρόσκληση της  Ομοσπονδίας Αγροτικών…

Μποταίτης-Χατζηκωνσταντίνου-Χατζημιχαήλ μέσα στα 135 νέα πρόσωπα «πρώτης γραμμής» από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Οκτωβρίου 2018 0
Δύο χρόνια µετά τη δηµιουργία του, το Μητρώο Στελεχών της Νέας ∆ηµοκρατίας αποδίδει καρπούς: Συνολικά 135 καινούργια «γαλάζια» στελέχη αναδείχθηκαν…