Δημήτρης Πέτροβιτς: Συνεννόηση Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας για την αποφυγή μεγαλύτερων καταστροφών στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:03
109 0

«Ήταν πολύ δύσκολη ημέρα η χθεσινή. Οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν από αργά το βράδυ της Δευτέρας. Έχουμε πολλές ζημιές σε υποδομές, οικείες αλλά και στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Μεγάλες εκτάσεις αγροτικών καλλιεργειών έχουν καλυφθεί από το νερό» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς.

«Πρόβλημα αντιμετωπίζει το δίκτυο υδροδότησης της Αλεξανδρούπολης, πρόσθεσε ο κ. Πέτροβιτς και επεσήμανε ότι «από το πρωί ξεκίνησε η εκτίμηση των ζημιών σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «το πρόβλημα για την περιοχή μας είναι τα επόμενα 24ωρα γιατί λάβαμε μια ρηματική διακοίνωση από την Ελληνική Πρεσβεία, στην Σόφια, η οποία ανέφερε ότι οι Βούλγαροι θα αποδεσμεύσουν μεγάλες ελεγχόμενες ποσότητες νερών. Ο ποταμός Έβρος έχει προκαλέσει κατά το παρελθόν τεράστιες μεγέθους πλημμύρες».

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο κ. Πέτροβιτς είπε ότι «πρέπει να γίνει μια συνεννόηση μεταξύ Βουλγαρίας, Τουρκίας και Ελλάδας γιατί αυτός ο μεγάλος διασυνοριακός ποταμός επηρεάζει και τις τρεις πλευρές».

ΠΗΓΗ: ert.gr

Σχετικά άρθρα

Ε.Τ.Ε.Α.Ν.: Πόροι 120 εκατ. ευρώ κινδυνεύουν να χαθούν εάν δεν διατεθούν τους επόμενους μήνες Αφορούν την προηγούμενη προγραμματική περίοδο

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαΐου 2016 0
ΕΤΕΑΝ Α.Ε. ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ. Κώστας Γαλιάτσος μιλώντας σε ημερίδα που…