Δημήτρης Ρίζος: Για την κλήση αγροτών από τον Έβρο σε προανακριτική εξέταση για παρακώλυση συγκοινωνιών

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:28
341 0

Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα από τοπικά δημοσιεύματα την κλήση κάποιων αγροτών από το νομό μας σε προανακριτική εξέταση με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών κατά την διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για κάποιους αγρότες-μέλη από το μπλόκο των Καστανέων. Θα ήθελα να δηλώσω εξαρχής και με έμφαση πως η ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων είναι κάτι που με βρίσκει απέναντι, με βρίσκει αντίθετο. Τα αγροτικό κίνημα, όπως και άλλες συλλογικότητες εργαζομένων που παλεύουν και διεκδικούν όλα αυτά τα χρόνια ένα καλύτερο μέλλον, έχει την γνώση, γνωρίζει πως να προστατεύει και να περιφρουρεί τους αγώνες του από εκείνα τα ακραία στοιχεία τα οποία τελικά υπονομεύουν παρά ενισχύουν τις διεκδικήσεις των ίδιων των εργαζομένων.

 

Καλώ κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να σταματήσουν άμεσα να φτάνουν κλήσεις στα χέρια των αγροτών μας.             Ο αγροτοδιατροφικός και ο κτηνοτροφικός τομέας αποτελούν την βάση, το σημαντικότερο θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο πρέπει να στηριχθούμε σαν κοινωνία αν θέλουμε η χώρα μας να είναι αυτάρκης, ισχυρή, να πατάει στα πόδια της. Αυτό παλεύει και προσπαθεί η σημερινή κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της και παρά τις δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να υλοποιηθούν σε συνθήκες οικονομικής στενότητας. Προς την κατεύθυνση ενίσχυσης και ανάπτυξης του αγροτικού κόσμου θα συνεχίσω να παλεύω και εγώ καθημερινά.

 

Ρίζος Δημήτριος,

Βουλευτής Ν. Έβρου ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά άρθρα

10.000 προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες δώρισε στον Δήμο Αλεξανδρούπολης η εταιρεία GASTRADE A.E.

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Απριλίου 2020 0
Στη δωρεά 10.000 προστατευτικών και χειρουργικών μασκών προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης προχώρησε η εταιρεία GASTRADE A.E. για την αντιμετώπιση των…