Δημοκρατική Ευθύνη: Η τροπολογία Κοντονή ανοίγει τον δρόμο για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:52
478 0

Ανακοίνωση σχετικά με την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφήνει ανοιχτό παράθυρο για να αναγνωριστεί από τις ελληνικές αρχές η τουρκική ένωση Ξάνθης, γεγονός που προοκάλεσε μάλιστα επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή στο υπουργικό συμβούλιο, εξέδωσε η Δημοκρατική Ευθύνη.

Το κόμμα που στηρίζει ο Αλέκος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι πρώτο, ήδη από τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 είχε προειδοποιήσει ότι “με την τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης ανοίγει η κερκόπορτα για την αναγνώριση μειονοτικών σωματείων και οργανώσεων στην Ελλάδαμε σοβαρό κίνδυνο να αναγνωριστούν σωματεία και κόμματα με εθνοτικούς προσδιορισμούς (όπως Τούρκων, Μακεδόνων κλπ)”.

“Και πριν αλέκτορα φωνήσαι” συνεχίζει η ανακοίνωση, “η Δημοκρατική Ευθύνης δικαιώθηκε και σε νομοθετικό επίπεδο, καθώς με αφορμή τη συμμόρφωση στην Κοινοτική Οδηγία 2014/41/ΕΕ ανοίγει και νομοθετικά ο δρόμος της αναγνώρισης του “Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Γυναικών”, την οποία απέρριψε ο Άρειος Πάγος με την με αρ. 1003/2013 απόφασή του. Μάλιστα, με μία μεταβατική διάταξη, στην οποία δεν υπήρχε υποχρέωση προς συμμόρφωση. Και βεβαίως έτσι ανοίγει ο δρόμος σε ύστερη φάση για πιθανή αναγνώριση και κομμάτων με εθνοτικά χαρακτηριστικά, κόντρα στη Συνθήκη της Λωζάννης, όπως αναφέραμε προ εβδομάδος. Το θέμα είναι εθνικό, σοβαρό και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Δημοκρατική Ευθύνη το ανέδειξε, ως όφειλε εγκαίρως. Όμως τα κόμματα ούτε τότε ούτε όμως και σήμερα λαμβάνουν θέση επί του θέματος. Αυτό είναι τουλάχιστον ύποπτο, αν όχι ομολογία συνενοχής”, καταλήγει η ανακοίνωση.

www.enikos.gr

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση του Τομέα Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ με θέμα : «Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας»

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Νοεμβρίου 2018 0
Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθούν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018  η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο Γραμματέας…