Αναστάσιος Δημοσχάκης: Η Κυβέρνηση δείχνει να έχει κρυφή ατζέντα για τη Θράκη

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Ιανουαρίου 2018
384 0

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ – ΠΑΙΖΕΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΗΦΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΨΗΦΩΝ!

Για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τον Νεομουσουλμανικό Νόμο (Σαρία) και για τα μικροπολιτικά παιχνίδια που παίζει η Κυβέρνηση στο ζήτημα των Μουφτήδων, δείχνοντας ότι έχει κρυφή ατζέντα για σοβαρά εθνικά θέματα που αφορούν τη Θράκη μίλησε σήμερα (09/01) στη Βουλή ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

• Η Κυβέρνηση επέλεξε να ασχοληθεί με θέματα που έχουν σχέση με τη Μειονότητα μετά την επίσκεψη του Προέδρου της γειτονικής χώρας.

• Ο Υπουργός Παιδείας αντί να κλείνει θέματα ενδεχομένως ανοίγει νέες πληγές σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές, όπως είναι η Θράκη, η Κως και η Ρόδος.

• Η Κυβέρνηση δείχνει να έχει κρυφή ατζέντα για σοβαρά εθνικά θέματα που αφορούν την Θράκη, αιφνιδιάζοντας με τις πολιτικές της τους Θρακιώτες.

• Τόσο ο Υπουργός Παιδείας, όσο και ο Πρωθυπουργός έχουν θέσει στο τραπέζι το θέμα της εκλογής Μουφτήδων, που πιθανόν να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις για τη χώρα μας.

• Τέτοια ζητήματα αντιμετωπίζονται μόνο με εθνική ομοψυχία, ευρείες συναινέσεις και κοινή θέση κι όχι με μικροπολιτικά παιχνίδια για μερικούς ψήφους από τη Μειονότητα.

• Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ο ρόλος των ψευτομουφτήδων που υπηρετούν πιστά την ακραία τουρκική εθνικιστική πολιτική, καθώς και ο ρόλος του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, που δεν τηρεί τη Διεθνή Συνθήκη της Βιέννης του 1963, που ρυθμίζει τις προξενικές σχέσεις και δραστηριότητες.

• Αποτελεί επιλογή του Υπουργού Παιδείας να υποβαθμίζει συνεχώς το ΔΠΘ και να χρησιμοποιεί το Ίδρυμα για να εξυπηρετεί συμφέροντα ημετέρων.

• Με τον πρόσφατο Νόμο του Υπουργού Παιδείας τουλάχιστον 15 Καθηγητές του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης/Πολυτεχνείο Ξάνθης έχουν ζητήσει μεταθέσεις για Ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης χωρίς αντικατάσταση!

•Ο Υπουργός Παιδείας περιφρονεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δεν έχει απαντήσει στις σχετικές Ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί για το ΔΠΘ από το καλοκαίρι, γι΄αυτό και μαζί με τους Βουλευτές Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης κατέθεσαν και τρίτη σχετική ερώτηση στις 20 Δεκεμβρίου.

• Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχει προτείνει κατ’ επανάληψη τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη, στα πρότυπα της Επιτροπής που είχε συσταθεί το 1992 επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

• Η συγκεκριμένη Επιτροπή μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τα συμφέροντα της Θράκης και για μια νέα συνισταμένη πολιτικών που θα πρέπει να υλοποιηθεί από κάθε κυβέρνηση.

• Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να μη θριαμβολογεί για το Σχέδιο Νόμου για τη Σαρία, γιατί τα δύσκολα έρχονται και οφείλει να είναι προσεχτικός για να μην υποστεί η χώρα εθνικούς τραυματισμούς, που μπορεί να είναι μη αναστρέψιμοι

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του Γιάννη Ζαμπούκη και συνεργατών του με την την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος»

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Φεβρουαρίου 2019 0
Με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Φίλων  Αυτιστικών  Ατόμων Νομού Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος» κα. Ευαγγελία Τεπέλη Μαυρίδου, και μέλη…

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα – Ρωσικά πολεμικά πλοία εναντίον τουρκικού εμπορικού

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Δεκεμβρίου 2015 0
Όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ανάγκασαν ένα εμπορικό με τουρκική σημαία να αλλάξει πορεία, καθώς αυτό εμπόδισε…

Αναστάσιος Δημοσχάκης:Διαβιβαστική επιστολή της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Έβρου για το ωράριο λειτουργίας αυτών

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Σεπτεμβρίου 2020 0
Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη χθες (19/9) ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης διαβιβάζοντας προς τον Υφυπουργό…