Δημοσχάκης: Με σταθερό & αποφασιστικό βηματισμό, η κυβέρνηση καθιστά την Ελλάδα ισχυρό παίχτη στην διεθνή πολιτική και διπλωματική σκακιέρα!

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:20
132 0

Στη προχθεσινή του (24/8) τοποθέτηση στην ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΆΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, όπου οι δύο ιστορικής σημασίας Διεθνείς Συμφωνίες με την Ιταλία & την Αίγυπτο πρωταγωνίστησαν, ο βουλευτής & Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α & αντιπρόεδρος αυτής, Α.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι η περίοδος αδράνειας & δισταγμών που χαρακτήριζε μέχρι πρότινος την ελληνική εξωτερική πολιτική λαμβάνει τέλος!

Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής :

  • Οι Συμφωνίες περί θαλασσίων οριοθετήσεων με την Ιταλία & την Αίγυπτο, συνιστούν απότοκο στοχευμένων  & επιτυχημένων διπλωματικών ενεργειών της παρούσας κυβέρνησης!
  • Δημιουργείται ένα ισχυρό νομικό κεκτημένο, καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνηση δεν συνάπτει… ”λεόντειες” συμφωνίες, υπό όρους εκβιασμών.
  • Θωρακίζεται ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος, υπό την ”ομπρέλα” του Διεθνούς Δικαίου & του Δικαίου της Θάλασσας ενώ ταυτόχρονα κατοχυρώνονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας!
  • Καταρρίπτεται το ”πειρατικό” και νομικά έωλο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο, αποδεικνύοντας ότι οι τουρκικές αξιώσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι ανεδαφικές!
  • Είναι σημαντικό, μετά την εθνική επιτυχία των δύο διεθνών συμφωνιών, η Ελλάδα να προβεί άμεσα σε περαιτέρω πρωτοβουλίες προσβλέποντας στη διασφάλιση της ενότητας &  της συνοχής του ιστορικού Αρχιπελάγους του Αιγαίου.
  • Τέλος, τόνισε ότι, η Τουρκία οφείλει να εγκαταλείψει τη λογική της ”παλαιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας” &  να συμφιλιωθεί με τις ευρωπαϊκές αρχές του 21ου αιώνα βάσει των διεθνών συμφωνιών , του διεθνούς δικαίου & των κανόνων καλής γειτονίας….!!

Σχετικά άρθρα

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα κατασκευαστεί μέσα στο Στρατόπεδο «ΠΑΤΣΟΥΚΑ»

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιανουαρίου 2021 0
Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, υπεγράφη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του…