Δημοσχάκης προς Στουρνάρα: “Τα Εθνικά χαρακτηριστικά του Έβρου επιτάσσουν την επανεξέταση της ενδεχόμενης πάσης λειτουργίας της Τράπεζας της Ελλάδος στην Αλεξανδρούπολη”

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:13
58 0

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Ν. ΈΒΡΟΥ, ΕΠΙΤΆΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ!!

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη (14/5) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αν. Δημοσχάκης αποστέλλοντας επιστολή προς τους  Υπουργούς Οικονομικών, Χ.Σταϊκούρα και Ανάπτυξης-Επενδύσεων, Α.Γεωργιάδη, στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρα καθώς και στην Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ν.Μπακογιάννη.

Μέσω αυτής, γνωστοποιείται η εύλογη ανησυχία & αναστάτωση που έχει ανακύψει στην τοπική κοινωνία το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, επίκειται παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΤτΕ που εδράζεται στην Αλεξ/πολη.

Όπως υπογραμμίζεται, πρόκειται για ένα εμβληματικής σημασίας, για την ακριτική περιοχή του Έβρου, υποκατάστημα το οποίο προσφέρει απαραίτητες υπηρεσίες σε υπηρεσίες του Νομού & στο οποίο απασχολούνται επτά (7) συμπολίτες μας.

Ειδικότερα, είναι επιφορτισμένο με την διαχείριση των αποθεματικών των Ε.Δ. & κυρίως του Ελληνικού Στρατού όπου το 1/4 αυτού εδράζεται στον Ν.Έβρου των Σ.Α & κυρίως της Ελληνικής Αστυνομίας όπου εδράζεται αντίστοιχα το 1/10, εξυπηρετώντας την εθνική στρατηγική προστασίας των Β/Α συνόρων της Ελλάδος.

Ταυτοχρόνως, τονίζεται ότι η πρωτεύουσα του Έβρου σταδιακά μετεξελίσσεται σε ενεργειακό, συγκοινωνιακό και πολιτικό κόμβο, με την παρουσία των ισχυρών συμμάχων της Μεγάλης Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας ενώ η δρομολογημένη αξιοποίηση του τοπικού λιμένα και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες αναμένεται να αλλάξουν τον χάρτη και την δυναμική του χρηματοπιστωτικού κλάδου στον Νομό.

Μέσω της παρέμβασής του, ο βουλευτής ζητά από τους εμπλεκόμενους θεσμικούς παράγοντες να επανεξεταστεί η ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά & γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής καθώς και τις οικονομικές και αναπτυξιακές προοπτικές αυτής.

Ακολουθεί αναλυτικά η Επιστολή :

Προς:Τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ.Γιάννη Στουρνάρα

Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ στον Έβρο, επίκειται παύση λειτουργίας υποκαταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει εύλογη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, η οποία σχετίζεται όχι μόνο με την εμβληματική παρουσία του υποκαταστήματος στην ακριτική μας περιοχή, αλλά και με το δεδομένο της απασχόλησης 7 συμπολιτών μας στο τραπεζικό κατάστημα και κυρίως με τις απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες που αυτό προσφέρει.

Το υποκατάστημα της Αλεξανδρούπολης είναι επιφορτισμένο με την διαχείριση των αποθεματικών των ΕΔ & κυρίως του Ελληνικού Στρατού, των ΣΑ & κυρίως της Ελληνικής Αστυνομίας, και λοιπών κεντρικών υπηρεσιών που βρίσκονται στην περιοχή μας.

Στον Νομό Έβρου εδράζεται το ¼ περίπου του Ελληνικού Στρατεύματος καθώς επίσης και το 1/10 της δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας εξυπηρετώντας την εθνική στρατηγική προστασίας των Β/Α συνόρων της Ελλάδος και ως εκ τούτου όλης της Χώρας.

Η λειτουργία των μονάδων του Στρατού αλλά και των Υπηρεσιών της Αστυνομίας εξαρτώνται σημαντικά από την γρήγορη πρόσβαση και την διαχείριση των χρηματικών διαθεσίμων τους.

Επιπροσθέτως, η Αλεξανδρούπολη εξελίσσεται σε σημείο αναβαθμισμένης γεωστρατηγικής σημασίας, ενεργειακά, συγκοινωνιακά, πολιτικά αλλά και στο πλαίσιο της Μεγάλης Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Οι προγραμματισμένες επενδύσεις, η δρομολογημένη αξιοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης και οι παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, εκτιμώ ότι θα αλλάξουν τον χάρτη και την δυναμική του χρηματοπιστωτικού κλάδου στον Νομό.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ζητώ, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του οργανισμού για την παύση λειτουργίας υποκαταστημάτων, την επανεξέταση του ζητήματος, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα εθνικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής, αλλά και τις διαφαινόμενες προοπτικές.

Σχετικά άρθρα

Η Θρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά εντάσσεται από τον Ιανουάριο 2020 στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Νοεμβρίου 2019 0
Όπως αναφέρει ο Πολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος Φερών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Η Θρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά εντάσσεται από τον Ιανουάριο 2020…

Παύλος Α. Μιχαηλίδης : «Στα σκαριά» νέα Μαρίνα Τουριστικών Σκαφών στην Μηχανιώνα – Αδράνεια στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Μαΐου 2021 0
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε σήμερα τη Νέα Μηχανιώνα στον Δήμο Θερμαϊκού, όπου και ανακοίνωσε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της…

Έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, του πρώην Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στην οδό Δήμητρας

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Απριλίου 2018 0
Μετά από σχετικές ενέργειες της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά το αίτημα του Δήμου Αλεξανδρούπολης για δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση…

Στέλνει & η Ουγγαρία ενισχύσεις στον Έβρο: ”Θα σταματήσουμε την εισβολή των μεταναστών” – Σε ετοιμότητα & οι Έφεδροι Καταδρομείς

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Μαρτίου 2020 0
Μετά την Κύπρο, την Αυστρία και την Πολωνία και η Ουγγαρία ετοιμάζεται να στείλει δυνάμεις στην Ελλάδα. ΗΒουδαπέστη βρίσκεται στο…