Ομιλία Δημοσχάκη στην Βουλή για Προγραμματικές Δηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε στις: at 22 Ιουλίου 2019
352 0

ΘΕΜΑ: Εθνική υπόθεση η πρόοδος της χώρας και η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη θα κερδίσει αυτό το στοίχημα. Ανοίγονται νέοι αναπτυξιακοί δρόμοι για τον Έβρο και τη Θράκη

Για την αλλαγή σελίδας στη χώρα, που πλέον βαδίζει στο δρόμο της κανονικότητας με την Κυβέρνηση της Ν Δ, για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά και για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τον Έβρο και τη Θράκη αναφέρθηκε σήμερα (21/07) στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο πλαίσιο των προγραμματικών κυβερνητικών δηλώσεων.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι:

·        Η Ν Δ κέρδισε την αυτοδυναμία άνετα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου υποσχόμενη το… αυτονόητο. Την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

·        Με το «καλημέρα» ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια σειρά μέτρα ανακούφισης των πολιτών και επιχειρήσεων, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά, τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 24%, των ασφαλιστικών εισφορών στο 15%, του ΦΠΑ από 13% στο 11% κι από 24% στο 22%.

·        Η Κυβέρνηση πατάει… γκάζι και στον τομέα των επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν πολλές και καλές δουλειές για να μείνουν στην Ελλάδα τα καλύτερα μυαλά μας.

·        Η ΝΔ δίνει μεγάλη βάση στο θέμα της ασφάλειας, καθώς χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει μακροημέρευση στη χώρα.

·        Τέρμα, πλέον, η ανοχή στην ανομία στις γειτονιές της Αθήνας και στα Πανεπιστήμια μας, καθώς με την κατάργηση του ασύλου τα Ιδρύματά μας πλέον δεν θα αποτελούν πολεμίστρες και καταφύγια αυτών που ασκούνται στο έγκλημα & στη βία …

·        Οι Εβρίτες ψήφισαν τη Ν Δ και ανανέωσαν ηχηρά την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του για τρίτη φορά.

·        Επί 4,5 χρόνια παραμελήθηκε ο πρωτογενής τομέας στο Νομό (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία), συρρικνώθηκε και στοχοποιήθηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κι έκλεισαν στρατηγικής σημασίας εργοστάσια όπως της Ζάχαρης στην Ορεστιάδα

·        Ο κ. Τσίπρας εμμένει για την Νομική της Πάτρας προσπερνώντας τις αντιδράσεις του νομικού κόσμου, αλλά και των υπολοίπων Νομικών Σχολών που είχαν ταχθεί ανοιχτά κατά της ίδρυσής της.

·        Ο Κ. Μητσοτάκης έχει υπογραμμίσει όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Έβρο και τη Θράκη θα αντιμετωπίζονται ως εθνικά θέματα και πλέον ανοίγονται νέοι αναπτυξιακοί δρόμοι για την ευρύτερη περιοχή.

·        Ο ίδιος έχει εκφράσει το όραμά του για τον Έβρο στο τρίπτυχο Άμυνα και Ασφάλεια στον Έβρο, Πρόοδος και Ανάπτυξη στο Νομό και Αναγέννηση των χωριών.

·        Η εικόνα των ερειπωμένων χωριών πλησίον της συνοριογραμμής αποτελεί εθνικό έγκλημα.

·        Ο προηγούμενος ΥΠΕΘΑ ήθελε να κάνει εκπτώσεις στο δομικό σχήμα των  Ε Δ στον Έβρο, ξεχνώντας ότι θωρακισμένος Έβρος σημαίνει ισχυρή Ελλάδα.

·        Με τις αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό τα χερσαία σύνορά μας, που είναι και ευρωπαϊκά, θα φυλάσσονται αποτελεσματικά και με τη συνδρομή της νέας επιχειρησιακής δομής του Frontex.

·        Η πρόοδος της Ελλάδας αποτελεί εθνική υπόθεση και αυτό το στοίχημα θα το κερδίσει ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε ως χώρα.

 

Αναλυτικά δείτε την ομιλία του στο παρακάτω link https://www.youtube.com/watch?v=N0Yr3OAbIRM

Σχετικά άρθρα

Επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2015 0
Με αφορμή τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης από την προκήρυξη επιδοτούμενων γραμμών ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, η οποία είναι δυνατό να εξασφαλίσει τη…

Δείτε όλες τις αλλαγές στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Μαρτίου 2017 0
 Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Προεδρος – Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης Αντιπρόεδρος (2017 -2018) Κώστας Χατζηαναγνώστου Αντιπρόεδρος (2018 – 2019) Στέλιος Βραχιόλογλου Πολυκοινωνικό: Προεδρος:  Αντώνης Βαμβακερός (2017 -2018)…

Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 2 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Ιανουαρίου 2017 0
Συνελήφθη στις 2-1-2017 το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της…