Να συσταθεί άμεσα Παρατηρητήριο Ακτών ζήτησε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Η ανησυχία για τη διάβρωση των ακτών και η ανάγκη για επείγουσα δράση απασχόλησε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, καθώς ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, υπογράμμισε την ανάγκη για ολοκληρωμένη προσέγγιση και τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Ακτών.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία προήδρευσε ο Εμμανουήλ Κόνσολας, Πρόεδρος της ΕΜΕΠ, συζητήθηκαν οι μέθοδοι αντιμετώπισης της διάβρωσης και το θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να αναπτυχθεί για την προστασία των ακτών.

Ο κ. Τοψίδης πρότεινε την εγκαθίδρυση ενός Παρατηρητηρίου Ακτών, στο πλαίσιο της ανάγκης για συστηματική παρακολούθηση των ακτών και την καταγραφή ζωνών επικινδυνότητας. Επισημάνθηκε επίσης η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να υποστηρίξει οικονομικά ανάλογα έργα στον τομέα.

Τέλος, ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμένης δράσης από όλα τα επίπεδα, από την κεντρική κυβέρνηση έως τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και την επιστημονική κοινότητα, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πρόκληση της διάβρωσης των ακτών.

www.tovima.gr

Προηγούμενο άρθρο«Κύριε CEO go home» λέει η Διανομαρχιακή κατά του χρυσού – Ο Γενικός Διευθυντής της Eldorado Gold συνομιλεί με την Κυβέρνηση και προσωπικά με τον Πρωθυπουργό για τον λόφο του Περάματος
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Γουμενίδης: «Σκουπιδότοπος οι περιοχές Δικέλλων-Μεσημβρίας-Μάκρης / Οι πολίτες δεν ξέρουν που να αφήσουν κλαδιά και μπάζα»