Διάγγελμα Τσίπρα με προεκλογικό άρωμα – Παροχές προς συνταξιούχους (κάτω των 850 €) και αναστολή της αύξησης ΦΠΑ στα νησιά με πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Δεκεμβρίου 2016
453 0

Δύο εξαγγελίες περιείχε το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα: Την διανομή 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 850 ευρώ  και  την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του αν. Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού.
“Η Ελλάδα με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος ολης της Ευρώπης και στο Προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη επεσήμανε στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό” ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
“Δέσμευση αυτής της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Σήμερα, παραμένοντας σταθεροί στην δέσμευσή, αποφασίζουμε την άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους” είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας “η δέσμευση της κυβέρνησης κάθε ευρώ που πλεονάζει να μοιράζεται στους πιο αδύναμους Έλληνες καθώς και η κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων”.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, θα δοθεί η 13η σύνταξη σε 1.600.000 συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν κάτω από 850 ευρώ. Ακόμη επεσήμανε ότι “τη συμφωνία με τους εταίρους θα την τηρήσουμε στο ακέραιο”.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες για την εκταμίευση του ποσού που θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι ξεκινού από την Παρασκευή, ώστε στον ερχόμενο λογαριασμό να έχει πιστωθεί το επίδομα, που θα λάβουν οι συνταξιούχοι, κι το οποίο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε 13η σύνταξη.

Ακόμη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση. “Αποφασίσαμε επίσης στήριξη των νησιών πρώτης γραμμής που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ όσο μαίνεται η προσφυγική κριση” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων” πρόσθεσε.
“Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ένός πολύ δύσκολου μαραθώνιου. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί” κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σε ποια νησιά θα εφαρμοστεί η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ
Η αναστολή αφορά τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος Κως και τα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής, τα οποία όπως είπε και ο Αλ. Τσίπρας, έχουν πληγεί ιδαίτερα λόγω των μεταναστευτικών ροών.

Το μέτρο το οποίο αναστέλλεται, αφορούσε στην εφαρμογή της τελευταίας, τρίτης φάσης αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης, για την εξομοίωση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά με αυτούς που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Έτσι, στα συγκεκριμένα νησιά οι συντελεστής του ΦΠΑ θα παραμείνουν κατά 30% μικρότεροι από αυτούς που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα και την κατανάλωση στις συγκεκριμένες περιοχές.

www.parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη 68χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Δεκεμβρίου 2016 0
Συνελήφθη στις 10-12-2016 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 68χρονος…

Έτσι θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία: Χωρίς τηλεκπαίδευση, αλλά με εμβόλια και μάσκες -Τι προβλέπεται για καθηγητές και μαθητές

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Αυγούστου 2021 0
Πώς θα επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αφού στις 13…

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19 στην περιοχή Άβαντος και στους υπαλλήλους της ΠΕ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Δεκεμβρίου 2020 0
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα…