Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των Ελλήνων ζητά το ΑΚΚΕΛ

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:23
372 0

Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κινδύνου από τον κορονοϊό, όπως επίσης και η απαγόρευση θρησκευτικής λατρείας στις Εκκλησίες την περίοδο του Πάσχα, δικαιολογήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις εξαιρετικές περιστάσεις που επιβλήθηκαν σε όλο τον κόσμο λόγω του κινδύνου μόλυνσης.

 Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) τονίζει ότι με το ίδιο σκεπτικό των εξαιρετικών καταστάσεων που έχουν επιβληθεί, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αντιμετωπίσει και τις οικονομικές επιπτώσεις από τις αποφάσεις που έχει λάβει. Ειδικότερα διαμορφώνονται καταστάσεις ανυπέρβλητων δυσκολιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε σχέση με το χρέος που έχει συσσωρευτεί παράνομα πάνω τους κατά την περίοδο των Μνημονίων, για το οποίο σχεδόν στο σύνολο της η σημερινή κυβέρνηση φέρει ακέραιη ευθύνη μαζί, φυσικά με τα άλλα μνημονιακά κόμματα.

 Η πρόσθετη έκτακτη κατάσταση που έχει επιβληθεί, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι (1) το χρέος που έχει επιβληθεί στους πολίτες και τις επιχειρήσεις προέρχεται όχι από πραγματικό χρήμα στις Τράπεζες που έχει προέλθει από παραγωγικές δραστηριότητες διαφόρων ατόμων ή ομάδων, αλλά από άυλες ηλεκτρονικές καταγραφές στα συστήματα των Τραπεζών, (2) αυτό το υποτιθέμενο και απεχθές χρέος έχει ήδη πληρωθεί από τον Ελληνικό λαό και μάλιστα οι Τράπεζες χρωστούν επιπλέον στον λαό μας, το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει ότι είναι απολύτως απαραίτητη μία Σεισάχθεια, με διαγραφή του χρέους των πολιτών και των επιχειρήσεων το οποίο έχει επιβληθεί παράνομα την εποχή των μνημονίων και φυσικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

 Επιπλέον είναι απαραίτητη η εξέταση της πλήρους αναμόρφωσης, αναδιοργάνωσης και επανίδρυσης του τραπεζικού τομέα, σε εντελώς νέα βάση, με το κοινωνικό συμφέρον να προέχει, μαζί με την διαρκή έρευνα και επίτευξη διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς των καρτέλ και κάθε άλλης νοσηρής πρακτικής, που σε μεγάλο βαθμό σήμερα αποτελούν κανόνα στην αντικοινωνική και αντεθνική λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Σχετικά άρθρα

767.524 ευρώ στους Δήμους του Έβρου «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19»

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Νοεμβρίου 2020 0
Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπ. Εσωτερικών (αριθμ. 79903/20.11.2020) δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000,00 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και…

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη “Ενότητα για μια Νέα πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης”

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Μαρτίου 2019 0
Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Μαρτίου η δημοτική παράταξη Ενότητα για μια Νέα πορεία στο Δήμο…

Αλλάζει όψη η είσοδος του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με πινελιές του Δ. Ναλμπάντη

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Σεπτεμβρίου 2016 0
Ο διεθνούς φήμης Εβρίτης ζωγράφος, Δημήτρης Ναλμπάντης ανέλαβε να αναμορφώσει την είσοδο του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ήδη το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, η…