Διαδικτυακή συζήτηση: «Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός της Βορείου Ελλάδας»

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:27
53 0

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Οικονομικές Σχέσεις Ελλάδας – Αμερικής και το Μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας», διοργανώνει δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός της Βορείου Ελλάδας”. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 17.00.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην ενεργειακή αναβάθμιση της Βορείου Ελλάδας και του αντίκτυπου που αυτή έχει για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Η κατασκευή του αγωγού TAP, η δημιουργία πλωτής βάσης επαναεριοποίησης φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και οι δυνατότητες συμπράξεων στον τομέα της πράσινης ενέργειας αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Για τα θέματα αυτά θα συζητήσουν η Μαρίκα Καραγιάννη, Ειδική Επιστήμων για την Ενέργεια, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και Επιστημονική Συνεργάτιδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Σωτήρης Σέρμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Ερευνητής, στο ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Νικόλαος Φαραντούρης, Καθηγητής, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στη συζήτηση, που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σοφία Χύτου, θα συμμετάσχει και ο Γιώργος Τζογόπουλος, Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ και Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος «Οικονομικές Σχέσεις Ελλάδας – Αμερικής και το Μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας», ο οποίος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο αυτού, με την ευγενική υποστήριξη την Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ και στους επίσημους λογαριασμούς του ΕΛΙΑΜΕΠ στο YouTube και στο Facebook.

Σχετικά άρθρα

Επιστολή ΑΚΚΕΛ στους Σεβ. Μητροπολίτες της Θράκης σχετικά με το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Φεβρουαρίου 2021 0
Συνεχίζοντας τον αγώνα του κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, το ΑΚΚΕΛ απέστειλε στους Μητροπολίτες της Θράκης την…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η Κυβέρνηση αλλοτριώνει το στράτευμα και αδιαφορεί για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του!”

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Απριλίου 2019 0
Για ένα Σχέδιο Νόμου που ουσιαστικά έχει ως στόχο να αλλοτριώσει το στράτευμα μέσα από ιδεοληπτικές διατάξεις και ρουσφετολογικές τακτοποιήσεις…

Απολογισμός από τη συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Θεματική Εβδομάδα 2016-2017

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Ιουνίου 2017 0
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αποδεχόμενο την πρόσκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, συμμετείχε στη…