Με άλλες μορφές δράσης θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του βορείου Έβρου, που σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το υποκατάστημα της ΔΕΗ Ορεστιάδας, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο του αγώνα τους για μέτρα στήριξης, κυρίως για το ενεργειακό κόστος και τις τιμές των εφοδίων τους, που τους φέρνουν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση φέτος.
«Είναι μεγάλη η αγανάκτηση, τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, βγήκαμε στον δρόμο για να διεκδικήσουμε την επιβίωσή μας», ανέφερε μεταξύ άλλων, στη διαμαρτυρία που έγινε έξω από τη ΔΕΗ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», Γιάννης Μαργαριτίδης, και κάλεσε ξανά τους επαγγελματίες, τον εμπορικό κόσμο, τους φορείς και τα σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών και να γίνει αυτός κοινός για όλους.
«Ζητούμε φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο για όλους», πρόσθεσε ο ίδιος και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «μέχρι σήμερα αδιαφορεί και κοροϊδεύει τον αγροτικό κόσμο με εξαγγελίες που ούτε στο ελάχιστο καλύπτουν τα υπέρογκα κόστη».
Να σημειωθεί ότι τα τρακτέρ που είχαν παραταχθεί στην είσοδο της Ορεστιάδας την προηγούμενη Δευτέρα, αποχώρησαν σήμερα από το σημείο, και οι αγροτικοί σύλλογοι Τριγώνου, Βύσσας και Ορεστιάδας παραμένουν σε συνεννόηση για τις επόμενες δράσεις διαμαρτυρίας τους, συντονισμένοι και με τις αποφάσεις της Επιτροπής των Μπλόκων.
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ – ΕΡΤ Ορεστιάδας
Προηγούμενο άρθροΗ σημασία της αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη: Προστασία ή απειλή; (γράφει ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος)
Επόμενο άρθροΟ Μακεδονικός Χαλβάς ξετυλίγει το Νήμα της Αγάπης και στηρίζει τα δημοτικά σχολεία Ασπρονεριου & Σιδηρού