Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για την κατάργηση του δρομολογίου Αλεξανδρούπολη – Δίκαια

Δημοσιεύτηκε στις: at 29 Ιανουαρίου 2018
432 0

Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εντάχθηκε στους φορείς που ζητούν την επανέναρξη του δρομολογίου Αλεξανδρούπολη – Δίκαια, το οποίο αποφάσισε να καταργήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εικάζεται ότι θα επανέλθει, αλλά σε πρώτη φάση με λεωφορεία).

Όπως αναφέρεται, σε σχετική επιστολή της ΠΟΣ προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το υπουργείο Μεταφορών, «προ ολίγων ημερών καταργήθηκε το δρομολόγιο 90 – 91 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΔΙΚΑΙΑ και αντιστρόφως, στο τμήμα που αφορά το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΔΙΚΑΙΑ και ΔΙΚΑΙΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

Από ότι γνωρίζουμε το δρομολόγιο αυτό συμπεριλαμβάνεται στη σύμβαση ΥΓΟΣ, δηλαδή χρηματοδοτείται από το κράτος, όπως και οι άγονες γραμμές των πλοίων και αεροπλάνων, καθώς εξυπηρετεί την ακριτική μας περιοχή του Έβρου.

Επισημαίνοντας ότι η σύμβαση ΥΓΟΣ δεν τελεί εις γνώση μας – παρά το ότι την έχουμε ζητήσει αρκετές φορές από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ χωρίς αποτέλεσμα – ζητάμε, όπως επανέλθει το συγκεκριμένο δρομολόγιο σε κυκλοφορία για την εξυπηρέτηση των πολιτών και να μεριμνήσετε, ώστε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και χρηματοδοτείται γι΄ αυτές».

www.metaforespress.gr

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Εθνική Οδός Απαλός-Λουτρά: θα παραμείνει δρόμος ατυχημάτων ή θα γίνει δρόμος ανάπτυξης;”

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαρτίου 2018 0
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, επανερχόμενος…

Δελτίο Τύπου της παράταξης Πόλη και Πολίτες για την σημερινή παραλαβή-παράδοση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Σεπτεμβρίου 2019 0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η παραπληροφόρηση δυστυχώς συνεχίζεται. Ενώ καθορίσαμε ως παραδίδοντες ώρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παράδοσης- παραλαβής την 12η μεσημβρινή της…