Διαμαρτυρία του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:01
924 0

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως εκφράζει την απορία της για την «χρησιμοποίηση» των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιούνται στον σεβ. Μητροπολίτη κ. Άνθιμο, για την εξαγωγή λαθεμένων προεκλογικών εντυπώσεων.

1. Η επίσκεψη του Γεν. Προξένου των ΗΠΑ έγινε επειδή, κατά την προηγούμενη επίσκεψή του, ο μητροπολίτης μας απουσίαζε στην Αθήνα. Ο κ. Φλέγκερ είπε αυτολεξεί  στον σεβασμιώτατο: «δεν κατέστη εφικτό να σας γνωρίσω στην προηγούμενη επίσκεψή μου, που είδα όλους τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης σας, και γι΄αυτό σας επισκέπτομαι σήμερα, επειδή βρίσκομαι εδώ με την ευκαιρία της εκδηλώσεως στο Εθνολογικό Μουσείο».
2. Στην επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου κ. Παύλου Μιχαηλίδη συζητήθηκε με πρωτοβουλία του επισκέπτη το ζήτημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου και ο μητροπολίτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κτίσμα δεν πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ενός συγχρόνου εκπαιδευτηρίου. Άποψη με την οποία συμφώνησαν όλοι ανεξαιρέτως, με παρούσα μητέρα μαθητού του Σχολείου. Στη συνέχεια ετέθη από τους επισκέπτες το θέμα του πάρκινγκ, επειδή υφίσταται ως αίτημα των παριοίκων προς διευκόλυνσή τους, των επαγγελματιών οδηγών ταξί κλπ. Ο μητροπολίτης απάντησε ότι γίνεται από καιρό, αποδέκτης αυτών των καλοπροαίρετων απόψεων, δεν το θεωρεί αδύνατο να επιτευχθεί, αλλά με προϋπόθεση την ασφάλεια των ιστορικών κτηρίων και την σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Η Ιερά Μητρόπολις θεωρεί απαράδεκτη την ερμηνεία των επισκέψεων στον Μητροπολίτη και την γνωστοποίηση των κατ΄ιδίαν συζητήσεων που διεξάγονται στο γραφείο του, εφόσον παρανοήσεις και σκοπιμότητες δημιουργούν λαθεμένες εντυπώσεις και στη συνέχεια αναγκάζουν σε επανορθώσεις, όπως η παρούσα.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σχετικά άρθρα

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην τοπική κοινότητα Φυλακίου επισκέφθηκαν ο επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών για το Δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο Χέρι μας»

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Ιανουαρίου 2021 0
Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην τοπική κοινότητα Φυλακίου επισκέφθηκαν ο επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών για…

Eπιχείρηση μεταφοράς 2 νεφροπαθών από το Μικρό Δέρειο – Δείτε που έχει κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιανουαρίου 2021 0
Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έχουν δημιουργήσει προβλήματα κατά μήκος του νομού.  Αναλυτικά…

Κατάληψη Λυκείου σε πομακοχώρι της Ξανθης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Νοεμβρίου 2018 0
Η φωτογραφία είναι της κ. Χρύσας Ούτση – υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθη , μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων 29/11 Γλαύκη #Πομακοχώρια Οι…