Διαμαρτυρία Φορεων για το κλείσιμο του ΑΤ Τυχερού

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:08
506 0

Συντονιστική επιτροπή

Παραγωγικών-Συνδικαλιστικών-πολιτιστικών και

Διοικητικών φορέων Τυχερού

Προς

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. Νίκο  Τόσκα

Βουλευτές Ν.Έβρου

κα Νατάσα Γκαρά

κ  Αναστάσιο Δημοσχάκη

κ. Γιώργο Καϊσα

κ. Δημήτρη Ρίζο

Θέμα : Κλείσιμο Α.Τ Τυχερού

 

Μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κυκλοφόρησε από τα τοπικά ΜΜΕ, και προβλέπει   το κλείσιμο του Α.Τ Τυχερού , και την έντονη ανησυχία των πολιτών οι οποίοι είναι ανάστατοι με την είδηση , συνήλθαν σε σύσκεψη εκπρόσωποι των τοπικών φορέων για την ανάληψη πρωτοβουλιών.

Οι  πολίτες του Τυχερού, οι οποίοι βιώνουν την υποβάθμιση του τόπου τους, από την βίαια προσάρτηση με το σχέδιο «Καλλικράτης» του δήμου τους  σε αυτόν του Σουφλίου, βλέπουν με αγανάκτηση την μοναδική υπηρεσία που τους απέμεινε να οδεύει προς κλείσιμο.

Το αίσθημα ασφάλειας που έχουν κυρίως οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Δ.Ε Τυχερού αντικαθίσταται με τον φόβο .

Μια κοινωνία 4.500 κατοίκων, με Γυμνάσιο –Λύκειο , υποκατάστημα τράπεζας , και πολλούς οικονομικούς μετανάστες , μια πολυπολιτισμική κοινωνία , χωρίς την παρουσία της αστυνομίας δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά.

Το κόστος λειτουργίας του Α.Τ Τυχερού είναι πολύ χαμηλό , και μπορεί να γίνει χαμηλότερο με την μετεγκατάσταση στον κάτω όροφο του παλαιού δημαρχείου  ή με την συστέγαση στο τμήμα συνοριακής φύλαξης.

Η μετακίνηση περιπολικού από το Σουφλί μέχρι την Ταύρη, θα αυξήσει τα έξοδα κίνησης, αφού η απόσταση που πρέπει να διανύσει είναι 27 χιλιόμετρα, ενώ από το Τυχερό η μεγαλύτερη απόσταση για τα χωρία του πρώην δήμου,  είναι επτά χιλιόμετρα

Οι φορείς του Τυχερού ,  εκφράζοντας όλους τους πολίτες της Δ.Ε, δηλώνουν την έντονη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο κλεισίματος του Α.Τ, που θα υποβαθμίσει και άλλο την περιοχή τους .

Ζητούν την εξαίρεση , από κάθε σχεδιασμό  αναδιάρθρωσης , του Α.Τ Τυχερού  και δηλώνουν ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις εάν  αυτό δεν συμβεί άμεσα.

Οι κοινωνία του Τυχερού δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση και απαξίωση, το Α.Τ δεν πρέπει να κλείσει .

Οι βουλευτές εκπρόσωποι μας στο κοινοβούλιο θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των πολιτών και να αγωνιστούν μαζί τους για να μην προχωρήσει το μέτρο

Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για το μέλλον αυτού του τόπου , τα αποτελέσματα του συγκεντρωτισμού τα ζήσαμε και τα ζούμε , η ύπαιθρος πρέπει να μείνει ζωντανή .

 

 

        Όχι άλλη υποβάθμιση – Όχι στο κλείσιμο του Α.Τ.Τυχερού

Οι Φορείς

Δ.Ε Τυχερού

Δ.Κ Τυχερού

Τοπικές κοινότητες

Αγροτικός Σύλλογος

Σύλλογος Επαγγελματιών

ΤΟΕΒ Τυχερού

ΑΣΚΓΕ  Σπαραγγιών

Θεογένης Κοιν.Σ.Επ

Λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος

Σύλλογος Φεστιβάλ Νεολαίας

 

Σχετικά άρθρα

Εγκρίθηκαν τα Σχέδια Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Δράμας

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Φεβρουαρίου 2017 0
Ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου αναφορικά με τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Κομοτηνή, 2/2/2017 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ –> Ανακοινώσεις_Περιφερειάρχη_Στρατηγική_ΒΑΑ Εγκρίθηκαν…

ΕΕΒΟΠ: “Παντελής απουσία του Βορείου Έβρου από τις 159 αναπτυξιακές  δράσεις της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Φεβρουαρίου 2018 0
Η ανακοίνωση της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Ορεστιάδας και Περιφέρειας: Ο επαγγελματικός κόσμος του Βορείου Έβρου που κατοικεί και δραστηριοποιείται…

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου βράβευσε τους μαθητές που διέπρεψαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Μαΐου 2017 0
Τους μαθητές Φούρφαρο Αντώνιο-Χρήστο και Παυλίδη Χρήστο του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι κατέλαβαν την 1η και 11η θέση…