“Διαταγή” Ελλήνων στην κυβέρνηση: 8 στους 10 εγκρίνουν τα μέτρα στα σύνορα

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:35
546 0

ιαταγή στην κυβέρνηση έδωσαν οι Έλληνες σύμφωνα με τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης. Οι πολίτες της χώρας κατά συντριπτική πλειοψηφία στηρίζουν το σφράγισμα των συνόρων και ανησυχούν ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στα ελλνοτουρκικά.

Όπως προκύπτει πάνω από 8 στους 10 Ελληνες ανησυχούν για τη στάση της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά αλλά και για τις εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα το 83% των ερωτηθέντων τονίζει ότι τους απασχολεί τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα ελληνικά σύνορά σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό όσων ανησυχούν είναι 93% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ 73%.

Τα μέτρα της κυβέρνησης στα σύνορα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση αναφέρει το 76%. Μόλις 8% λέει ότι είναι λανθασμένα ή μάλλον λανθασμένα.

Στο ερώτημα αν τους ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα, το 84% λέει ότι ανησυχεί πολύ (61%) και αρκετά (23%). Να σημειωθεί ότι στους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό όσων ανησυχούν φτάνει το 92% ενώ και του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό είναι 82%.

Ισοπαλία… υπάρχει στην ερώτηση για η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το 46% λέει ότι είναι σωστό ή μάλλον σωστό μέτρο ενώ επίσης το 46% λέει ότι είναι σε λάθος ή μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Σχετικά με τον κορονοϊό το 42% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τους απασχολεί ο ιός που σαρώνει όλο τον κόσμο.

Στην ερώτηση πόσο καλά γνωρίζετε τα μέτρα προσωπικής προφύλαξης το 79% λέει πολύ (42%) ή αρκετά (37%) και μόλις 4% λίγο ή ελάχιστα. .

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 14 μονάδες και συγκεκριμένα παίρνει ποσοστό 39% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής σταθερό στο 6,5%, η Ελληνική Λύση από 4,5% πάει στο 5,5% και είναι τέταρτο κόμμα. Το ΚΚΕ είναι πέμπτο με 5% και ακολουθεί το Μέρα 25 με 2,5%, η Χρυσή Αυγή με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, άλλο κόμμα 3,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει με μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ www.pentapostagma.gr

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι εργασίες των διοδίων Αρδανίου… Συνεχίζονται και οι λακκούβες επι της Εγνατίας Οδού

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Νοεμβρίου 2020 0
Τραγική είναι η κατάσταση του οδοστρώματος της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Αρδάνιο , όπως αναφέρουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν καθημερινά…

Σταύρος Κελέτσης : «Προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα και στην ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας»

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Δεκεμβρίου 2020 0
Σταύρος Κελέτσης : «Προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα και στην ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας» Την ανάγκη να επενδύσουμε στον πρωτογενή τομέα…