Διεθνής συνεργασία για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Οκτωβρίου 2015
373 0

Στο πλαίσιο συνεργασίας και δράσεων των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca με Πανεπιστημιακές σχολές ανά τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γενικής Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca, Βίκυς Μπαφατάκη και του Πρύτανη του Δ.Π.Θ.κ. Αθανασίου Καραμπίνη. 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα, παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Οργανωτικού G. Sciacca Ελλάδας, Τάσος Θεοδωρακέας και ο Συντονιστής G. Sciacca B. Ελλάδας, Ιωάννης Μπούτος. 

Ο Πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης ενημερώθηκε για τις δράσεις των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca παγκοσμίως αλλά κυρίως για τις βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων στην Ελλάδα, όπως του 17 χρονου Καθηγητή με αυτισμό Jacob Barnett, ιδιοφυΐα στα μαθηματικά και τη φυσική, του Καθηγητή Παιδοκαρδιοχειρουργικής Αυξέντιου Καλαγκού, καθώς και του πανεπιστημιακού 18χρονου ερευνητή για τον καρκίνο Jack Andraka.

Με τη σειρά του, ο Πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης ενημέρωσε για τις δράσεις και τις καινοτομίες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα τόνισε τη δυναμική και το ρόλο που διαδραματίζει το Δ.Π.Θ στην ευρύτερη περιοχή. Οι δυο πλευρές βρήκαν κοινά σημεία σύμπλευσης σε θέματα επιστήμης, πολιτισμού και εθελοντικών δράσεων και συμφώνησαν, να υπάρξει μια πολυδιάστατη μορφή συνεργασίας.

Έπειτα από ενέργειες και των δύο πλευρών, αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο άμεσο μέλλον, γεγονός που θα συσφίξει τις σχέσεις τους και θα διευρύνει διεθνώς τις πολυσήμαντες κοινές προσπάθειες για τον επιστημονικό και πολιτιστικό εθελοντισμό και την προώθηση νέων επιστημόνων στην παγκόσμια κοινότητα.

www.zougla.gr

Σχετικά άρθρα

ΔΕΥΑΑ: Επισκευή βάσης φρεατίου συγκέντρωσης απορροής ομβρίων υδάτων στον οικισμό της Χηλή

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2021 0
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης Οικισμός ΧΗΛΗ Επισκευή βάσης φρεατίου συγκέντρωσης απορροής ομβρίων υδάτων του πλακοσκεπή που καταλήγει βρόχινο νερό…

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Απαιτείται σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιοχής «Τέρμα Άβαντος» στην Αλεξανδρούπολη”

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Φεβρουαρίου 2020 0
Απαιτείται σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιοχής «Τέρμα Άβαντος» στην Αλεξανδρούπολη. Εδώ και δεκαετίες πριν από κάθε εκλογική -κυρίως αυτοδιοικητική-…