Διεθνής συνεργασία για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Οκτωβρίου 2015
430 0

Στο πλαίσιο συνεργασίας και δράσεων των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca με Πανεπιστημιακές σχολές ανά τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γενικής Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca, Βίκυς Μπαφατάκη και του Πρύτανη του Δ.Π.Θ.κ. Αθανασίου Καραμπίνη. 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα, παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Οργανωτικού G. Sciacca Ελλάδας, Τάσος Θεοδωρακέας και ο Συντονιστής G. Sciacca B. Ελλάδας, Ιωάννης Μπούτος. 

Ο Πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης ενημερώθηκε για τις δράσεις των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca παγκοσμίως αλλά κυρίως για τις βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων στην Ελλάδα, όπως του 17 χρονου Καθηγητή με αυτισμό Jacob Barnett, ιδιοφυΐα στα μαθηματικά και τη φυσική, του Καθηγητή Παιδοκαρδιοχειρουργικής Αυξέντιου Καλαγκού, καθώς και του πανεπιστημιακού 18χρονου ερευνητή για τον καρκίνο Jack Andraka.

Με τη σειρά του, ο Πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης ενημέρωσε για τις δράσεις και τις καινοτομίες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα τόνισε τη δυναμική και το ρόλο που διαδραματίζει το Δ.Π.Θ στην ευρύτερη περιοχή. Οι δυο πλευρές βρήκαν κοινά σημεία σύμπλευσης σε θέματα επιστήμης, πολιτισμού και εθελοντικών δράσεων και συμφώνησαν, να υπάρξει μια πολυδιάστατη μορφή συνεργασίας.

Έπειτα από ενέργειες και των δύο πλευρών, αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο άμεσο μέλλον, γεγονός που θα συσφίξει τις σχέσεις τους και θα διευρύνει διεθνώς τις πολυσήμαντες κοινές προσπάθειες για τον επιστημονικό και πολιτιστικό εθελοντισμό και την προώθηση νέων επιστημόνων στην παγκόσμια κοινότητα.

www.zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Π.Α.ΜΕ. Έβρου: «Η Ασφάλισή μας δεν είναι για παζάρια, τα δικαιώματά μας δεν παίζουμε στα ζάρια»

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Φεβρουαρίου 2020 0
Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φλεβάρη, στην πλαίσια των δράσεων ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που…

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ Ο Γ΄ ΑΝΘΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Μαΐου 2019 0
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ Ο Γ΄ ΑΝΘΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Μέγας, μεγαλόφρων, μεγαλόπνοος,…

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Διδυμοτείχου: «Το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω covid -19»

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Δεκεμβρίου 2020 0
To Γ. Ν. Διδυμοτείχου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διότι πολλοί εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί και εξαιρέθηκαν από τα καθήκοντά τους. Αποτέλεσμα…