Διεθνής συνεργασία για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Οκτωβρίου 2015
345 0

Στο πλαίσιο συνεργασίας και δράσεων των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca με Πανεπιστημιακές σχολές ανά τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γενικής Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca, Βίκυς Μπαφατάκη και του Πρύτανη του Δ.Π.Θ.κ. Αθανασίου Καραμπίνη. 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα, παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Οργανωτικού G. Sciacca Ελλάδας, Τάσος Θεοδωρακέας και ο Συντονιστής G. Sciacca B. Ελλάδας, Ιωάννης Μπούτος. 

Ο Πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης ενημερώθηκε για τις δράσεις των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca παγκοσμίως αλλά κυρίως για τις βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων στην Ελλάδα, όπως του 17 χρονου Καθηγητή με αυτισμό Jacob Barnett, ιδιοφυΐα στα μαθηματικά και τη φυσική, του Καθηγητή Παιδοκαρδιοχειρουργικής Αυξέντιου Καλαγκού, καθώς και του πανεπιστημιακού 18χρονου ερευνητή για τον καρκίνο Jack Andraka.

Με τη σειρά του, ο Πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης ενημέρωσε για τις δράσεις και τις καινοτομίες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα τόνισε τη δυναμική και το ρόλο που διαδραματίζει το Δ.Π.Θ στην ευρύτερη περιοχή. Οι δυο πλευρές βρήκαν κοινά σημεία σύμπλευσης σε θέματα επιστήμης, πολιτισμού και εθελοντικών δράσεων και συμφώνησαν, να υπάρξει μια πολυδιάστατη μορφή συνεργασίας.

Έπειτα από ενέργειες και των δύο πλευρών, αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο άμεσο μέλλον, γεγονός που θα συσφίξει τις σχέσεις τους και θα διευρύνει διεθνώς τις πολυσήμαντες κοινές προσπάθειες για τον επιστημονικό και πολιτιστικό εθελοντισμό και την προώθηση νέων επιστημόνων στην παγκόσμια κοινότητα.

www.zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι εργασίες των διοδίων Αρδανίου… Συνεχίζονται και οι λακκούβες επι της Εγνατίας Οδού

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Νοεμβρίου 2020 0
Τραγική είναι η κατάσταση του οδοστρώματος της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Αρδάνιο , όπως αναφέρουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν καθημερινά…

Επίσκεψη νέου Διοικητού του Δ’ Σώματος Στρατού στον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και τον Δημαρχο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Φεβρουαρίου 2019 0
Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη επισκέφτηκε ο νέος Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος…

Δικηγορικός Συλλόγος Αλεξανδρούπολης προς Υπουργό Δικαιοσύνης: “Άμεση η αναγκαιότητα ανέγερσης ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού Δικαστικού Μεγάρου”

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Ιουνίου 2020 0
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Διά της παρούσης επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε την απόλυτη και άμεση αναγκαιότητα για την ανέγερση ενός νέου,…

Ναϊτίδης Ιωάννης: “Το πιστέψαμε… Δουλέψαμε… Συνεργαστήκαμε… Τα καταφέραμε!!!”

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Νοεμβρίου 2018 0
Το πιστέψαμε.. Δουλέψαμε.. Συνεργαστήκαμε.. Τα καταφέραμε!!! Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Κανονισμός…