Στο πλαίσιο συνεργασίας και δράσεων των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca με Πανεπιστημιακές σχολές ανά τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γενικής Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca, Βίκυς Μπαφατάκη και του Πρύτανη του Δ.Π.Θ.κ. Αθανασίου Καραμπίνη. 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα, παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Οργανωτικού G. Sciacca Ελλάδας, Τάσος Θεοδωρακέας και ο Συντονιστής G. Sciacca B. Ελλάδας, Ιωάννης Μπούτος. 

Ο Πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης ενημερώθηκε για τις δράσεις των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca παγκοσμίως αλλά κυρίως για τις βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων στην Ελλάδα, όπως του 17 χρονου Καθηγητή με αυτισμό Jacob Barnett, ιδιοφυΐα στα μαθηματικά και τη φυσική, του Καθηγητή Παιδοκαρδιοχειρουργικής Αυξέντιου Καλαγκού, καθώς και του πανεπιστημιακού 18χρονου ερευνητή για τον καρκίνο Jack Andraka.

Με τη σειρά του, ο Πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης ενημέρωσε για τις δράσεις και τις καινοτομίες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα τόνισε τη δυναμική και το ρόλο που διαδραματίζει το Δ.Π.Θ στην ευρύτερη περιοχή. Οι δυο πλευρές βρήκαν κοινά σημεία σύμπλευσης σε θέματα επιστήμης, πολιτισμού και εθελοντικών δράσεων και συμφώνησαν, να υπάρξει μια πολυδιάστατη μορφή συνεργασίας.

Έπειτα από ενέργειες και των δύο πλευρών, αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο άμεσο μέλλον, γεγονός που θα συσφίξει τις σχέσεις τους και θα διευρύνει διεθνώς τις πολυσήμαντες κοινές προσπάθειες για τον επιστημονικό και πολιτιστικό εθελοντισμό και την προώθηση νέων επιστημόνων στην παγκόσμια κοινότητα.

www.zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΑΝΑ.Σ.Α: Η Αλήθεια για το πρόγραμμα της “Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης”
Επόμενο άρθροΚόλλια-Τσαρουχά: Ζητά ενισχυμένες αρμοδιότητες στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης