Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και έχοντας ως στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου-Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, διοργανώνει τη διενέργεια δειγματοληψιών (rapid tests) για τον κορωνοϊό στο χώρο του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Τα τεστ θα διενεργούνται δωρεάν και θα απευθύνονται σε ταξιδιώτες και προσωπικό του Αερολιμένα, όπως παρακάτω:

α) τη Δευτέρα 22/2/2021 και ώρες 9:00 έως 14:00
β) την Τρίτη 23/2/2021 και ώρες 11:00 έως 14:00
γ) την Πέμπτη 25/2/2021 και ώρες 11:00 έως 14:00

Οι συμμετέχοντες θα προσέρχονται στο σημείο του Αερολιμένα που θα πραγματοποιούνται οι δειγματοληψίες, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.
Έπειτα θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο να προσφέρει επιπλέον προστασία στους πολίτες του Νομού μας, αλλά και θα περιορίσει την περεταίρω διασπορά της νόσου, σε μια δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και ενώ το τρίτο κύμα Covid-19 βρίσκεται προ των πυλών.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έβρου
Επόμενο άρθρο“Ένα “άυλο” συνοδευτικό σκάφος του Τουρκικού Ναυτικού: Το blame game!” (γράφει ο Χρήστος Κηπουρός)