Διευθυντής ΜΕΘ ΠΓΝΑ: “Eίμαστε γεμάτοι κάθε μέρα… Εξουθενωμένοι γιατροί-νοσηλευτές…”

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:32
631 0

“Συν πλην, είμαστε γεμάτοι κάθε μέρα”, δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την εκπομπή “Άκου να δεις”, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και καθηγητής εντατικής θεραπείας του ΔΠΘ, Βασίλης Παπαϊωάννου, αφού, όπως ανέφερε, “μόλις αδειάσει μία κλίνη, γεμίζει από άλλο περιστατικό”.

Ο κ. Παπαϊωάννου δεν έκρυψε ότι “υπάρχει ψυχοσωματική εξουθένωση γιατρών και νοσηλευτών, τόσο από τον μεγάλο φόρτο εργασίας όσο και από την έλλειψη προσωπικού αλλά και την αδιάκοπη πίεση που υπάρχει”.

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχουν οι δυνατότητες λειτουργίας επιπλέον κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφού, όπως είπε, “προσωπικό δεν υπάρχει επαρκώς, και το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχουν εντατικολόγοι.

Το θέμα δεν είναι απλά να έχεις ένα κρεβάτι για να βάλεις τον ασθενή, αλλά να έχεις το εξειδικευμένο προσωπικό που θα μπορεί να προσφέρει αυτά που πρέπει, με εμπειρία και γνώση”.

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε και στα ποσοστά των ανεμβολίαστων ασθενών μέσα στη ΜΕΘ, επιβεβαιώνοντας ότι ξεπερνούν το 80%, ενώ εξήγησε ότι “συνήθως, οι εμβολιασμένοι που φτάνουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είτε έχουν υποκείμενα νοσήματα είτε δεν έχει παρέλθει επαρκής χρόνος από την τελευταία δόση”.

Σχολιάζοντας περιστατικά “αρνητών” να διασωληνωθούν, διευκρίνισε πως αυτά τα αντιμετωπίζουν οι παθολόγοι που προετοιμάζουν τους ασθενής για τη ΜΕΘ, πρόσθεσε πάντως πως “όταν ζορίζουν τα πράγματα και κάποιος φτάνει να πνίγεται, ζητά βοήθεια”.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι τα θέματα της υγείας είναι μόνον επιστημονικά, “και όταν γίνονται αντικείμενο συζήτησης στα Μέσα Ενημέρωσης ή αντικείμενο πολιτικής διαχείρισης, το μόνο που δημιουργείται είναι σύγχυση”.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟ – ΕΡΤ Ορεστιάδας

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του Γιάννη Ζαμπούκη και συνεργατών του με την Διοίκηση του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ)

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Φεβρουαρίου 2019 0
Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου και την Διοίκηση του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ) πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης…

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Το Taxisnet… «ξέχασε» να μειώσει την προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιουνίου 2021 0
Αντιμέτωποι με μια έκπληξη έρχονται δεκάδες επαγγελματίες οι οποίοι ξεκινούν να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και διαπιστώνουν ότι το TAXIS έχει…

ΚΚΕ Έβρου: “Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιεί επιχειρήματα που ούτε ο Αμερικανός πρέσβης δεν θα έλεγε”

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Μαΐου 2018 0
Να μην  έχει εμπιστοσύνη στους καπιταλιστές και τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, να μην περιμένει καμία βοήθεια ή στήριξη για…