Η ανακοίνωση του ΔΠΘ:

Σας ενημερώνουμε ότι στο Β’ έτος υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και εφόσον ανήκετε στο ίδιο τμήμα και συνυπήρξατε μαζί του για πάνω από 2 διδακτικές ώρες σε αίθουσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος “Πρακτική III” θεωρείστε “στενή επαφή” και θα πρέπει σύμφωνα με το Πρωτόκολλο διαχείρισης μολύνσεων covid-19 στο ΔΠΘ
(https://www.psed.duth.gr/wp-content/uploads/2021/10/protocol_diaxeirisis_krousmatos_duth.pdf) να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας και να μην τεθείτε σε κατ’οίκον απομόνωση (καραντίνα) με την προϋπόθεση ότι οι ανεμβολίαστοι φοιτητές ή φοιτητές χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο 6μηνο, να υποβάλλονται επιπλέον των δυο υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων αν εβδομάδα σε διαγνωστικό εργαστηριακό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δυο φορές στο διάστημα 7 ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, η οποία ήταν η Τετάρτη 13/10 (διευκρινίζεται ότι αποδεκτά είναι και τα rapid test που μπορεί να πραγματοποιηθούν ιδία δαπάνη σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Συγκεκριμένα με βάση τα παραπάνω θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι φοιτητές ή φοιτητές χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο 6μηνο:

  1. να προβούν σε 2 επιπλέον rapid test την 1η (δηλ. την Πέμπτη 14/10) και την 7η ημέρα (δηλ. Τετάρτη 20/10) μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα (που ήταν η Τετάρτη 13/10).
  2. να προβούν στον τακτικό (εβδομαδιαίο) τους εργαστηριακό έλεγχο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δηλαδή 2 φορές την εβδομάδα έως 48 ώρες πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή.

Παρακαλούμε πολύ να ακολουθήσετε τις παραπάνω συστάσεις κι αν υπάρξει θετικό rapid test  ή εκδηλώσετε συμπτώματα

Να ενημερώσετε άμεσα τους Υπεύθυνους Εφαρμογής Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Covid-19 του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία:

Γεώργιος Μαυρομμάτης (Υπεύθυνος) (gmavromm@psed.duth.gr)

Κατερίνα Γιόφτσαλη (Αναπληρώτρια Υπεύθυνη) (agioftsa@psed.duth.gr)

Οι Υπεύθυνοι Εφαρμογής Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Covid-19

Προηγούμενο άρθροΕλληνικό ερευνητικό σε τουρκική υφαλοκρηπίδα – Απειλές από Οκτάι!
Επόμενο άρθροΚυνηγός αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι στο Διδυμότειχο