Δράσεις στην Αλεξανδρουπολη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:04
605 0

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER

Η νόσος Alzheimer είναι σήμερα από τα συχνότερα νοσήματα και αφορά στις περισσότερες οικογένειες με σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις τόσο στον πάσχοντα όσο και στον φροντιστή και στο περιβάλλον του. 

Το σχολείο Μνήμης, μια δράση σε εθελοντική βάση της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής ΠΓΝΕ έχει συμπληρώσει φέτος 7 χρόνια λειτουργίας οργανώνοντας ομάδες τόσο για πάσχοντες από άνοια όσο και για τους φροντιστές τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer, το Σχολείο Μνήμης αφιερώνει την ημέρα σε φροντιστές και πάσχοντες από άνοια και διοργανώνει τις εξής δράσεις την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018:

  • 10:00-13:00: Δωρεάν τέστ μνήμης και πληροφόρηση φροντιστών
  • 19:30-21:30: Μουσική συνάντηση με την αφιλοκερδή συμμετοχή των καλλιτεχνών  Κωνσταντίνου Καλλία, Γιώργου Σεργκενλίδη και Άντζελας Φεύγα και τη συμβολή της χορωδίας «Ορφέας».

Σας περιμένουμε όλους στο Σχολείο Μνήμης, Ιωακείμ Καβύρη & Βενιζέλου γωνία (κτίριο παλιάς Γραμματείας Ιατρικής).

Πληροφορίες: Πηνελόπη Βλοτινού (pakivlot@yahoo.com), Άννα Τσιακίρη (anna.neuroduth@gmail.com).

Σας μεταφέρουμε το μήνυμα του Παγκόσμιου οργανισμού για την άνοια:

Σχετικά άρθρα

Δωρεά οργάνων = δωρεά ζωής

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Απριλίου 2018 0
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου συγχαίρει και ευχαριστεί τους συγγενείς αποβιώσαντος ασθενούς για τη γενναία απόφασή τους να δώσουν τη συγκατάθεσή…

Μήνυμα συμπαράστασης για το νησί της Σαμοθράκης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Οκτωβρίου 2017 0
Πληροφορηθέντες εκ των μέσων γενικής ενημερώσεως τας εν Σαμοθράκη προκληθείσας καταστροφάς ένεκα ενσκηψάσης εκείσε σφοδράς καταιγίδος, προσερχόμεθα προσευχητικώς πλησίον της…