Δράσεις της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στην περιοχή της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:57
1064 0
Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, επισκέφθηκε την Μητρόπολή μας μεταφέροντας υλική βοήθεια προς τους κατοίκους της εκκλησιαστικής μας Επαρχίας.
Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον Γενικό Διευθυντή κ. Δήμτσα και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο η καθιερωμένη μηνιαία διανομή δεμάτων με τρόφιμα σε απόρους κατοίκους της Αλεξανδρουπόλεως, ενώ το μεσημέρι στις Φέρες τα δέματά τους παρέλαβαν οι κάτοικοι των Φερών, του Τυχερού και των γύρω περιοχών.
Το απόγευμα της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο ο κ. Δήμτσας και ο π. Ειρηναίος διένειμαν σε περίπου 60 γονείς που απέκτησαν τέκνο από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα βρεφικά προϊόντα τροφής και υγιεινής.
Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον κ. Δήμτσα και δι’ αυτού τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την συνεχή φροντίδα και αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον με το οποίο αγκαλιάζουν την ακριτική μας Μητρόπολη και ενισχύουν τους απόρους συμπατριώτες μας, αλλά κυρίως προς τους νέους γονείς που στα δύσκολα και κρίσιμα χρόνια που περνά η πατρίδα μας, αποφασίζουν να κάνουν παιδιά, ιδιαίτερα στην περιοχή μας με τις ιδιαιτερότητες που έχει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 το πρωί μετέβησαν στην Σαμοθράκη ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο και τον εκπρόσωπο της Εταιρίας ΜΑΣΟΥΤΗΣ κ. Δαβίδ Σταμάτη.
Η μετάβαση στη Σαμοθράκη πραγματοποιήθηκε με την ευγενική παραχώρηση του σκάφους του Λιμεναρχείου Αλεξανδρουπόλεως. Στην Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης και συγκεκριμένα στον Ναό της Παναγίας ο κ. Δήμτσας και ο κ. Σταμάτης εκ μέρους της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και του ΜΑΣΟΥΤΗ διένειμαν σε εβδομήντα οικογένειες δέματα με τρόφιμα και σε τέσσερις οικογένειες του νησιού που απέκτησαν πρόσφατα τέκνο, βρεφικά προϊόντα τροφής και υγιεινής.
Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίος, εκ μέρους του Μητροπολίτου μας, ευχαρίστησε θερμά για μία ακόμη φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον κ. Δήμτσα και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη σημαντική βοήθεια και αρωγή που προσέφεραν προς το ακριτικό νησί της Σαμοθράκης και τους κατοίκους της. Επίσης, ο π. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον κ. Σταμάτη εκ μέρους των Supermarkets ΜΑΣΟΥΤΗΣ που συνεχίζουν την συνεχή κάθε μήνα προσφορά των τροφίμων στο πρόγραμμα “Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη” για την Μητρόπολή μας. Τέλος, ευχαρίστησε τον Λιμενάρχη Αλεξανδρουπόλεως και τους λιμενικούς του σκάφους του Λιμεναρχείου μας για την γρήγορη και ασφαλή μετάβαση και μεταφορά των προϊόντων στην Σαμοθράκη και την επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη.

Σχετικά άρθρα

Η «Αποστολή» στηρίζει 1800 οικογένειες στη Ξάνθη, στη Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Δεκεμβρίου 2016 0
Εν όψει Χριστουγέννων εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας από την «Αποστολή» με δέματα αγάπης σε τρόφιμα  και σχολικά είδη σε οικονομικά αδύναμες…

Ζωή Τηγανούρια: “Ακούστε την φωνή των Εβριτών και των Θρακιωτών. Η κραυγή τους είναι σημαντική για όλη την Ελλάδα”

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Φεβρουαρίου 2021 0
H Ζωή Τηγανούρια δήλωσε τα εξής: “Γεια σας! Είμαι η Ζωή Τηγανούρια. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σαμοθράκη. Ξέρω από τα…

Ερώτηση Δημήτρη Χαρίτου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την προστασία των κτηνοτρόφων από τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις πωλήσεις γάλακτος, λαμβάνοντας υπόψη αίτημα των κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Οκτωβρίου 2019 0
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΘΕΜΑ: Προστασία των κτηνοτρόφων από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις πωλήσεις γάλακτος…