Δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης , τον Σεπτέμβριο 2020

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:39
136 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε.Ε.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΘΕΜΑ: Δράσεις Σεπτεμβρίου

 

α)Εκπαίδευση κοινού στις Πρώτες Βοήθειες. 

Η εκπαίδευση του Προγράμματος των Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιήθηκε σε ομάδα πολιτών στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα μαθήματα περιλάμβαναν θεωρητική και πρακτική-βιωματική εκπαίδευση τηρώντας αυστηρά το υγιεινομικό πρωτόκολλο.

Β)Υγειονομική κάλυψη αγώνων στίβου.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στο δημοτικό στάδιο «ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ» οι αγώνες στίβου των βετεράνων αθλητών-τριών.

Η Ομάδα Υγειονομική Κάλυψης του Τομέα Υγείας παραβρέθηκε στην αθλητική συνάντηση για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους διαγωνιζόμενους αθλητές.

Γ)Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας των Πρώτων Βοηθειών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 στον εξωτερικό χώρου του Νομαρχείου Επίδειξη Παροχής Πρώτων Βοηθειών για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για ενήλικες και παιδιά, σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα για τον Covid-19 καθώς και επίδειξη για τη σωστή χρήση και αφαίρεση μάσκας και γαντιών από τις Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του τμήματος Αλεξάνδρα Μπαμπούλη και Ειρήνη Παπάζογλου.

Παράλληλα, στο χώρο της σκηνής οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για τα προγράμματα Εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών που διεξάγονται στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού της πόλης με τη χορήγηση του Ευρωπαϊκού Διπλώματος, να δουν από κοντά τα εκπαιδευτικά προπλάσματα ενηλίκου και βρέφους και τον εκπαιδευτικό απινιδιστή.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους  οι εθελοντές Υγείας καθώς και η γιατρός-Αγγειοχειρουργός της Ομάδας Υγειονομικής Κάλυψης και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κα Ευτυχία Ελευθεριάδου.

Σχετικά άρθρα

«Αυτόνομο πλέον το Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης: ανέλαβαν υπηρεσία 3 γιατροί»

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουλίου 2019 0
Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ανέλαβαν υπηρεσία 3 νέοι γιατροί (1 Διευθυντής ειδικότητας Παθολογίας, 1 επιμελήτρια…

Κώστας Κατσιμίγας: “Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην ιδέα της ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής στη χώρα”

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Απριλίου 2019 0
Συνάντηση του Κώστα Κατσιμίγα με τον Πρύτανη και Αντιπρυτάνεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Μια πολύπλευρη και ουσιαστική συζήτηση με την…