Χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μυλωνά στο 88′ ο Άρδας Καστανεών έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το «Χρυσοπηγή Δεβετζή» επικρατώντας με 1-0 του ΑΟ Ιπποκράτη, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.

Σε ένα μοιρασμένο στην κατοχή μπάλας παιχνίδι και με τις Καστανιές να είναι λίγο καλύτερες από τον αντίπαλο τους και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η ομάδα του βόρειου Έβρου ήταν και αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς όταν η μπάλα έφυγε άουτ μετά από μία κεφαλιά. Στο πρώτο 20λεπτο πάντως δεν υπήρχαν σημαντικές φάσεις, με τον Άρδα να είναι πιο απειλητικός αλλά να μην έχει την κλασσική ευκαιρία. Στο 20′ ο Νίκος Μητριτζίκος προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Άχπα να τραυματίζεται και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο καθώς υπήρχαν φόβοι για πρόβλημα με την καρδιά του παίκτη.  Τελικά ήταν ένας μυικός πόνος και ο παίκτης δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Τη θέση του πήρε ο Μαργαρίτης, ενώ η αποχώρηση του Άχπα από το γήπεδο έγινε με αυτοκίνητο το οποίο μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 25′ ο Κ. Ντινούδης θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, ο γκολκίπερ του Ιπποκράτη θα μπλοκάρει αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης θα δώσει κόρνερ θεωρώντας ότι η μπάλα έχει περάσει την τελική γραμμή. Στο 28′ ο Σπυριάδης θα μπλοκάρει ένα μακρινό σουτ, ενώ μέχρι τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου δεν θα δούμε άλλη φάση. Στο 44′ μετά από κόρνερ από πλευράς γηπεδούχων η μπάλα θα περάσει από όλους και ο Σ. Ντινούδης θα αποκρούσει αρχικά για να διώξουν στη συνέχεια οι αμυντικοί των Καστανεών. Στο 5ο λεπτό  των καθυστερήσεων ο Ράλλης θα πιάσει ένα ωραίο δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με πολύ μεγάλη ευκαιρία για τις Καστανιές, όταν ο Νικολαΐδης θα εκμεταλλευτεί το λάθος των παικτών του Ιπποκράτη αλλά δεν θα βρει δίχτυα από πλεονεκτική θέση σουτάροντας άουτ. Στο 50′ ο Κ. Ντινούδης θα φύγει από δεξιά αλλά θα στείλει τη μπάλα εκτός εστίας, ενώ ένα λεπτό μετά ο Σ. Ντινούδης θα μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Παναγιωτόπουλου.  Στο 53′ ο Κ. Ντινούδης θα σεντράρει ωραία από τα δεξιά και ο Νικολαΐδης θα πιάσει μία καλή κεφαλιά χωρίς όμως να μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ εκτός εστίας θα φύγει και άλλη μία προσπάθεια των Καστανεών στο 59′. Στο 75′ ο Μόκαλης θα απειλήσει με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα θα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Άρδα θα μπλοκάρει το σουτ του Παναγιωτόπουλου.

Στο 88′ θα έρθει το γκολ για τους φιλοξενούμενους όταν ο πορτιέρο των γηπεδούχων Σπυριάδης θα ανατρέψει έναν αντίπαλο του μέσα στην περιοχή και ο κ. Βασιλόπουλος θα δείξει το σημείο του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον Έλληνα γκολκίπερ. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Μυλωνάς γράφοντας το τελικό 0-1. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς μετά από σέντρα η μπάλα θα περάσει από όλη την άμυνα των Καστανεών και ο Σ. Ντινούδης θα διώξει σε κόρνερ.

Με αυτή τη νίκη οι Καστανιές φτάνουν τους 25 βαθμούς και παραμένουν στην 3η θέση, ενώ ο Ιπποκράτης παραμένει στους 12.

Συνθέσεις:

Ιπποκράτης (Ν. Μητριτζίκος): Σπυριάδης, Μόκαλης, Ράλλης, Δεληγιαννίδης, Άχπας (20′ Μαργαρίτης), Γαλανός, Πυλούδης (65′ Μακιτσιάν), Γυλός, Κατσαμάγκας, Παναγιωτόπουλος, Γεωργαντζόπουλος (73′ Αγοράκης).

Καστανιές (Χ. Χρηστούδης): Ντινούδης Σ., Γουγούλας, Τζιαφερίδης, Χαρισμιάδης, Μυλωνάς, Νάκου (90+6 Χαρχάλης), Παπαζήσης, Πετρόπουλος, Νικολαΐδης, Κασπαρίδης (90+2 Καμπακίδης), Ντινούδης Κ.

Ακούστε τι είπαν μετά τη λήξη του αγώνα στο radiomax.gr οι προπονητές των δύο ομάδων Χρήστος Χρηστούδης και Νίκος Μητριτζίκος:

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

 

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΣύλληψεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΒουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για τις αποδοκιμασίες στην Αλεξανδρούπολη: Πολιτικά κίνητρα σε κάθε κινητοποίηση