Δυναμική παρέμβαση υπέρ των παλινοστούντων Ποντίων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:51
87 0

Με δυο επίκαιρα θέματα συνεδρίασε η Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου:

α) την διεθνή ανάδειξη της απαράδεκτης απόφασης Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και

β) πρωτοβουλίες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος του Ελληνισμού της Ανατολής (Ποντίων, Θρακών, Καππαδοκών, Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Αν. Ρωμυλίας).

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα, να δράσει οργανωμένα για την διεθνή ανάδειξη και των δύο θεμάτων, αφυπνίζοντας τον Οικουμενικό Ελληνισμό και την ΠΑΔΕ, δηλαδή τους Έλληνες που είναι εκλεγμένοι σε ξένα κοινοβούλια άλλων Χωρών.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε να απευθυνθούμε οργανωμένα σε Διεθνείς Οργανισμούς, σε Κυβερνήσεις αλλά και στους Λαούς. Συγκεκριμένα μίλησε για την αναγκαιότητα να παρουσιαστεί διεθνώς το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην UNESCO, στις Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις άλλων Οργανισμών, όπως Συμβούλιο της Ευρώπης, ΝΑΤΟ, ΟΣΕΠ κλπ. καθώς και σε όλα τα εθνικά ή τοπικά Κοινοβούλια του κόσμου (Κογκρέσο των ΗΠΑ, Ρωσική Δούμα, Γαλλικό, Γερμανικό και άλλα Κοινοβούλια).

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επίσης ζήτησε τη συλλογή υπογραφών από διεθνείς προσωπικότητες, Νομπελίστες, διακεκριμένες διεθνείς προσωπικότητες.

Ο Θρακιώτης πολιτικός επεσήμανε ότι οι τοποθετήσεις κάποιων πρέπει να είναι προσεκτικές σε δύο σημεία: Πρώτον να μη διμεροποιούν ένα διεθνούς σημασίας ζήτημα και δεύτερον να μη ταυτίζουν τον Μωαμεθανισμό στο σύνολο του με την πολιτική Ερντογαν προτείνοντας να κλείσουν τζαμιά κλπ., διότι η Ελλάδα εκτός από τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Θράκης που διαφοροποιούνται σημαντικά από την απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, έχει ισχυρές σχέσεις με πολλά ισλαμικά κράτη όπως η Αίγυπτος, η Συρία, η Ιορδανίδη, η Παλαιστινη, τα Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία κλπ.

Τέλος ο Ε.Στυλιανίδης υπενθύμισε, ότι αν θέλουμε να τιμούμε στην πράξη τους αδελφούς μας Ποντίους, πρέπει η Επιτροπή μας να αναλάβει πρωτοβουλίες προς τους αρμόδιους Υπουργούς τώρα. Συγκεκριμένα:

Να απαιτήσει την αποκατάσταση του προνοιακού επιδόματος για τους ανασφάλιστους ηλικιωμένους Παλινοστούντες Πόντιους που κόπηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Να καταργηθεί η παράλογη προϋπόθεση της υποχρεωτικής διαμονής των 40 έτων στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν, όσοι Ομογενείς ήλθαν μετά το 1990, αφού πριν δεν μπορούσαν να φύγουν ούτε από τη Σοβιετική Ένωση, ούτε από την Αλβανία.

Να ρυθμιστούν τα στεγαστικά δάνεια των Παλινοστούντων, επειδή δεν μπορούν λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας πλέον να τα εξυπηρετήσουν με τους όρους του παρελθόντος.

«Πώς μπορούμε να επιτύχουμε, κύριε Πρόεδρε, την αναγνώριση της Γενοκτονίας διεθνώς, όταν εμείς οι ίδιοι εδώ δεν σεβόμαστε, δεν στηρίζουμε και δεν αναγνωρίζουμε τους αγώνες και τις ανάγκες των συμπατριωτών μας Ποντίων;» τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε από το προεδρείο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία προς τους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να νομοθετήσουν και να αποφασίσουν σχετικά.

Σχετικά άρθρα

Θόδωρος Καράογλου: Οι Βορειοελλαδίτες δεν παραπλανούνται από κακόγουστα αριστερά επικοινωνιακά παιχνίδια

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Σεπτεμβρίου 2016 0
Εξαγγελία-κοροϊδία» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καράογλου, τα περί δημιουργίας γραφείου του πρωθυπουργού στη…

Δημοσιεύθηκε η απόφαση ένταξης του Λυκείου Φερών στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Μαΐου 2018 0
Δείτε την απόφαση ένταξης του Λυκείου Φερών στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ όπου ανάρτησε ο  Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νικόλαος…

Έρχονται φανάρια στην Ηροδότου

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Σεπτεμβρίου 2016 0
Το ποσό των 74.200 ευρώ ενέκρινε η οικονομική επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης σχετικά με το έργο διαμόρφωσης κόμβου και εγκατάστασης…

Δείτε την τελετή εγκαινίων του Γραφείου Ενημέρωσης-Σύνδεσης Αγίας Πετρούπολης – Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Απριλίου 2016 0
Το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Γραφείου Ενημέρωσης-Σύνδεσης Αγίας Πετρούπολης – Αλεξανδρούπολης με στόχο την…

Η Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη , νέα Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Σεπτεμβρίου 2019 0
Ορισμός Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜΘ Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, νέα Εκτελεστική Γραμματέας…