Δυναμικό παρών έδωσαν τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εργαζομένων Δήμων ΑΜΘ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, στην 5η Συνεδρίαση του έτους με θέμα «Ετήσιος απολογισμός 2018 & 2019 και Προγραμματισμός για το έτος 2020 της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ.»

Δημοσιεύτηκε στις: at 02:19
329 0

Δυναμικό παρών δώσαμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εργαζομένων Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, στην 5η Συνεδρίαση του έτους με θέμα«Ετήσιος απολογισμός 2018 & 2019 και Προγραμματισμός για το έτος 2020 της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ.».

Την ώρα που οι υπηρεσίες στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και οι προσλήψεις δίνονται με το σταγονόμετρο ακόμη και σε ευαίσθητους τομείς, η ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ, αξιοποιεί ως λύση την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων σε μεγαλοεργολάβους.

Η ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ, που ως γνωστό στο μετοχικό της σχήμα συμμετέχουν οι δήμοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας των δήμων αποφασίζει να προχωρήσει στην εκχώρηση υπηρεσιών σε εργολάβους.

Το υψηλό κόστος αυτής της επιλογής όμως μεταφέρεται στις «πλάτες» των δημοτών.

Η παρέμβαση των Σωματείων αποκάλυψε ότι προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της μεταφορά των απορριμμάτων δίχως να ζητηθούν (και να ληφθούν υπόψη) στοιχεία από τις υπηρεσίες των Δήμων για το ποσό που κοστίζει στους Δήμους το συγκεκριμένο έργο ανά έτος..

Στον διαγωνισμό μπήκε ένα ποσό κατα προσέγγιση.. και αυτό, δυστυχώς για τους πολίτες, το ενέκριναν οι Δήμαρχοι της προηγούμενης δημοτικής περιόδου… οι οποίοι δεν μπήκανε στον αυτονόητο κόπο να ρωτήσουν τις υπηρεσίες τους έτσι ώστε να διαπιστώσουν τι είναι πιο συμφέρων για τους Δημότες τους.

Ως εργαζόμενοι και δημότες, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνεται η συνολική λειτουργία των υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων από τους Δήμους και προσωπικό της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ και όχι από μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το κέρδος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την πολιτική εναντίων των εργαζομένων και των δημοτών που ακολουθεί η ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ και ζητάμε να γίνει άμεσα ανασχεδιασμός της πολιτικής της, μειώνοντας τα κόστη και εφαρμόζοντας πρακτικές προς το συμφέρον του δημότη και μόνο.

Οι Σύλλογοι μας και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχθούν «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» και σε καμία περίπτωση υπονόμευση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων και των υπολοίπων υπηρεσιών των δήμων, που σε συνδυασμό με τις πολιτικές επενδύσεις ευνοούν τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σχετικά άρθρα

Χριστόδουλος Τοψίδης: Να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο , το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Σεπτεμβρίου 2019 0
Ο επικεφαλής της παράταξης της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης παραχώρησε στα ΜΜΕ της Περιφέρειας την ακόλουθη δήλωση: «Ευελπιστώντας στην…

ΟΠΕΚΑ: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού – Πώς θα υπολογιστεί η τρίτη δόση

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιουλίου 2021 0
Σήμερα, στις 18.00, κλείνει προσωρινά για τους πολίτες η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α 21-Επίδομα Παιδιού, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υπολογισμού…

Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Η Θράκη είναι ελληνική – Αδιανόητη και επικίνδυνη οποιαδήποτε άλλη σκέψη

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Οκτωβρίου 2016 0
Για παρωχημένους αναθεωρητισμούς που «υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα» γίνεται λόγος στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών Πολύ σύντομα -για τους χρόνους…