Οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης είναι ακόμη πιο οδυνηρές για κάθε λαϊκή οικογένεια που αδυνατεί πλέον να καλύψει και τις βασικές ανάγκες της. Ακόμη μεγαλύτερες οι δυσκολίες και τα εμπόδια για τους μαθητές. Γι’ αυτό και η Λαϊκή Επιτροπή Αλεξανδρούπολης συνεχίζοντας τη δράση της ενάντια στα χαράτσια, τη φοροληστεία, την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και ασφάλισης , τις απολύσεις, το κλείσιμο των μαγαζιών, οργανώνει για τρίτη χρονιά δωρεάν μαθήματα σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων. 
Η Λαϊκή Επιτροπή Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς (άνεργους, διορισμένους και συνταξιούχους) που στήριξαν έως τώρα τα μαθήματα αλληλεγγύης.
Καλούμε και φέτος όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην προσπάθεια για να βοηθήσουμε τα παιδιά των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών οικογενειών, τα παιδιά μας. Να κάνουμε πράξη τα ωραία λόγια που λέγονται ανέξοδα από πολλούς για συλλογικότητα, προσφορά κ.λπ. Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι ξέρουμε να παλεύουμε με όλες τις μορφές. Ότι θα διεκδικήσουμε το σχολείο που μας αξίζει μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Και ξεκινάμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλο για να γίνουμε πιο δυνατοί. Οι εκπαιδευτικοί να αφιερώσουμε μερικά απογεύματα από την καθημερινότητά μας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους τη χρειάζονται. Δίνουμε με τις πράξεις μας το παράδειγμα στους μαθητές μας και τους καλούμε και αυτούς να μην κάνουν πίσω στις δυσκολίες αλλά να παλέψουν και να διεκδικήσουν ό,τι τους αξίζει. Εμείς θα είμαστε μαζί τους.
Κάθε λαϊκή οικογένεια να γνωρίζει ότι υπάρχει οργανωμένη στήριξη και ότι μπορεί να ακουμπήσει στην ταξική αλληλεγγύη, σε αντίθεση με τις λογικές της φιλανθρωπίας των ΜΚΟ που θέλουν να καλύψουν τις τρύπες του συστήματος, να μας πείσουν να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας για αξιοπρεπή ζωή, να μας καταντήσουν επαίτες.
Για μας τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν διπλή έννοια. Από τη μια αλληλεγγύη στην ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν. Γνωρίζουμε ότι οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, οι οποίοι σχετίζονται με την ανεργία, τη δραματική μείωση του εισοδήματος, τη στέρηση ακόμη και του δικαιώματος στο όνειρο, δε μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους μόνο με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. H λύση βρίσκεται μέσα στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν 12χρονου υποχρεωτικού σχολείου για όλα τα παιδιά. Στο σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, χωρίς να πληρώνουν οι γονείς. Θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη είναι υπόθεση του συνδικαλιστικού κινήματος, των λαϊκών επιτροπών.
Υπερβαίνοντας τις δυσχέρειες και παλεύοντας για την ανατροπή της πολιτικής, κυβέρνησης – ΣΕΒ – ΕΕ – ΔΝΤ, πρέπει να σταθούμε δίπλα στους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Άλλωστε η μόρφωση των παιδιών αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, ολόκληρη την κοινωνία.
Κανένας μαθητής να μην εγκαταλείψει το σχολείο, κανένας μαθητής και γονιός μόνος του στην κρίση.
Για πληροφορίες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνα 6947839524 .

Πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 15/10/15 και ώρα 17.30μμ στο 1ο Γυμνάσιο (14ης Μαΐου).

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
(με τη συμμετοχή ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ,
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

ΠΗΓΗ anti-typos.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΥπολειτουργεί το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας. Ντροπή !!!
Επόμενο άρθροΝέος προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής ο Θέμης Κουκοβίνος!