Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει από κοινού με τον Αθλητικό Σύλλογο «Απόλλων» Αλεξανδρουπόλεως, δωρεάν σεμινάριο αυτοάμυνας για γυναίκες. Το εν λόγω σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 και ώρες 11:00-13:00 στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προπονητή πολεμικών τεχνών Master Ιωάννη Ζάχου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της σημασίας και των πολλαπλών οφελών της άσκησης στην ενδυνάμωση των γυναικών, καθώς έρευνες δείχνουν ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, θέτει σε δεύτερη μοίρα τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να παραμελούν τον εαυτό τους.

Ειδικότερα, οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, πιθανά σενάρια βίας και να εξασκηθούν πρακτικά στις τεχνικές αντίδρασης και αποφυγής, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωσης της αυτοπεποίθησης και τους αισθήματος της ασφάλειας, μέσω της αυτοπροστασίας. 

Η διοργάνωση του σεμιναρίου, με δεδομένη την έκτακτη συνθήκη για τη δημόσια υγεία λόγω covid-19, θα πραγματοποιηθεί με τήρηση των απαραιτήτων μέτρων ασφαλείας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο πλαίσιο αυτό, η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων με τους εξής τρόπους:

  • Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, 2551025629
  • Email: isotita@alexpolis.gr
  • Στο link: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEM595RxCG7DTzGWP_P5S_f7ocPS7TEDtQGrhcrFh3xVSYNQ/viewform?usp=sf_link

Προηγούμενο άρθροΟ Ν. Γκότσης υποδέχθηκε Μαρινάκη-Κονταδάκη στις Φέρες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Επόμενο άρθροΠόλη & Πολίτες: Έγινε και αυτό!