Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Δύο «χαμένα» χρόνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, από την εξαγγελία του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου”

Δημοσιεύτηκε στις: at 12 Ιουλίου 2018
398 0

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, του αείμνηστου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Γιώργου Παυλίδη, με μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση για τα αθλητικά δεδομένα της περιοχής μας.
Όπως τότε ειπώθηκε από τον ίδιο, η Περιφέρεια με δική του πρωτοβουλία, είχε εξασφαλίσει το χρηματικό κονδύλι για την δημιουργία ενός Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο κ. Πέτροβιτς, καθώς και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού.
Το νέο κλειστό θα ήταν έτοιμο στο τέλος του 2018 με αρχές του 2019, ενώ θα είχε χωρητικότητα 1000 έως 1300 θέσεις και 13 μέτρα ύψος, με προβλεπόμενη χωροθέτηση δίπλα στο νέο κλειστό κολυμβητήριο.
Όπως υποσχέθηκε ο κ.Λαμπάκης, από την επόμενη ημέρα ο Δήμος θα φρόντιζε για τις απαιτούμενες μελέτες, με σκοπό την γρήγορη κατασκευή του έργου και κυρίως να μην υπάρξει κίνδυνος να χαθεί το πόσο αυτό, από κάθε ενδεχόμενη καθυστέρηση.
Μετά απο την παρέλευση οκτώ μηνών και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης καθησύχαζε, λέγοντας πως η μελέτη του έργου είναι σε εξέλιξη μετά από συμφωνία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο!
Η δημοτική παράταξη “ΑΝΑ.Σ.Α.” λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τα οποία δημιουργούσαν κάποιες υποψίες περί του αντιθέτου, αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα.
Δυστυχώς με έκπληξη διαπιστώθηκε, πως για μια ακόμη φορά ο κ. Λαμπάκης παραπλάνησε με αναληθείς πληροφορίες, δημοσιογράφους, αθλητικούς παράγοντες και όλο τον φιλάθλο κόσμο, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όνειρο ετών για την Αλεξανδρούπολη.
Το Πανεπιστήμιο δεν έχει ξεκινήσει καμία επίσημη συνεργασία με τον δήμο για την εκπόνηση της μελέτης, γεγονός που διέψευδε τον ίδιο τον δήμαρχο και το κυριότερο έχει πλέον χαθεί πολύτιμος χρόνος, με σοβαρό τον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που με τόσο κόπο εξασφάλισε η Περιφέρεια.
Την επομένη ημέρα και συγκεκριμένα αρχές του 2017, ο κ. Δήμαρχος υπό το βάρος των αποκαλύψεων, άλλαξε την ατζέντα υποσχόμενος αυτή την φορά πως η μελέτη θα ολοκληρωθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και μάλιστα εντός 4 μηνών.
Τον Ιούλιο του 2017, ένα χρόνο μετά από την εξαγγελία του έργου και με την λογική πίεση από πλευράς του κ. Πέτροβιτς, ο κ. Λαμπάκης δικαιολογήθηκε ότι τελικώς διαπιστώθηκε πως δεν επαρκούσε το ποσό των 4 εκ. ευρώ για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου!!!
Δηλαδή κάτι το οποίο θα μπορούσε να διασταυρωθεί σε διάστημα ολίγων ημερών (τόσο από το Πανεπιστήμιο, όσο και από τους ικανότατους μηχανικούς του δήμου), χρειάστηκε να περάσουν 13 μήνες για να ανακοινωθεί και φυσικά να οδηγήσει σε αδιέξοδο την όλη υπόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί πως και στην τελευταία προεκλογική περίοδο, τον Ιανουάριο του 2014, ο κ.Λαμπάκης είχε υποσχεθεί και πάλι την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, μια ακόμη εξαγγελία που τον βοήθησε όμως στο να κερδίσει τελικώς τις εκλογές.
Επίσης η Λέσχη Πετοσφαίρισης από χρόνια είχε προτείνει στον κ.Λαμπάκη να βοηθήσει έτσι ώστε να υπάρχει μια έτοιμη μελέτη για το Κλειστό Γυμναστήριο, το επανέλαβε και στην τελευταία μεταξύ μας συνάντηση, δυστυχώς όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από πλευράς του.
Βεβαίως για ποια αξιοπιστία δηλώσεων του δημάρχου μπορούμε να μιλάμε, όταν για μήνες υποσχόταν μπροστά μάλιστα στους νέους αθλητές της ενόργανης, πως θα μετατρέψει τον παλιό Κολυμβητήριο σε “σπίτι της ενόργανης” και πλέον ετοιμάζεται να προχωρήσει στην άμεση κατεδάφιση του κτιρίου!!!
Ο κ.Λαμπάκης φέρει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τον κρίσιμο τελευταίο χαμένο χρόνο όσο αφορά την υπόθεση του Κλειστού Γυμναστηρίου. Σε περίπτωση δε που χαθούν τα χρήματα, θα είναι και ο μοναδικός υπαίτιος για αυτήν την εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, ανήμπορος να ανταποκριθεί ακόμη και στις αυτονόητες υποχρεώσεις του.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Η Περιφερειακή Σύνθεση προτείνει κατάρτιση προγραμμάτων στήριξης της τοπικής οικονομίας

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Δεκεμβρίου 2020 0
Συζήτηση για δύο πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις συνέπειες του κορωνοϊού στην Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα, προκαλεί στο επερχόμενο…

Πλήθος κόσμου στην παραδοσιακή θρησκευτική εκδήλωση των Μουσουλμάνων Αλεβιτών Μπεκτασήδων στο οροπέδιο Χίλια

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Αυγούστου 2019 0
Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο οροπέδιο «Χίλια» οι ετήσιοι αγώνες πάλης με λάδι από την Επιτροπή Μουσουλμάνων Αλεβιτών Μπεκτασήδων Θράκης…

Ε.Λαμπάκης: «Εισπράττουμε τους πρώτους καρπούς των προσπαθειών μας» – Χ.Τοψίδης: «Μεγάλη επιτυχία που δέχτηκε μια κυβέρνηση να επενδύσει στην περιοχή μας»

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Νοεμβρίου 2015 0
Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα ΜΜΕ το μεσημερι της Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και…