Υπογράφουμε σήμερα την παρακάτω επιστολή εκπροσωπώντας οικογένειες της περιοχής των Φερών, που έχουν μέλη ΑΜΕΑ.

Για πάρα πολλά χρόνια ταλαιπωρούμαστε καθημερινά, γιατί είμαστε αναγκασμένοι να μεταφέρουμε τα συγγενικά μας πρόσωπα με αναπηρία στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στην Αλεξανδρούπολη, αφού στις Φέρες δεν υπάρχει τέτοια δομή.

Πριν δυο, περίπου, χρόνια με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε ότι το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να δημιουργήσει ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στις Φέρες.

Δεχθήκαμε αυτή την ευχάριστη είδηση με συγκίνηση και ανακούφιση. Ήταν μία απόφαση ευθύνης και ευαισθησίας η οποία θα στήριζε σημαντικά τον σκληρό αγώνα που δίνουμε καθημερινά, στην προσπάθειά μας να

φροντίσουμε τα παιδιά μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα κινητικότητας και προσβασιμότητας.

Από τότε και ενώ ξεκίνησαν οι ενέργειες για τη δημιουργία της δομής, υπήρξε ανεξήγητο και ξαφνικό φρένο.

Παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις από πλευράς του Πολυκοινωνικού, περιμένουμε μάταια την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

Επιθυμώντας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, επικοινωνήσαμε πρώτα με το Δήμαρχο ο οποίος μας παρέπεμψε στον πρόεδρο του Πολυκοινωνικού.

Ο κ. Γκουγκουλάκης από το περσινό καλοκαίρι με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης υποσχόταν ότι από τον Οκτώβριο του 2022 το ΚΔΑΠ θα λειτουργούσε. Πριν δύο μέρες ακούσαμε απογοητευμένοι τον ίδιο να ομολογεί ότι δεν είναι σε θέση να καθορίσει ημερομηνίες. Έχοντας βαθιά γνώση και στοιχεία για αυτό το θέμα που μας βασανίζει, διαπιστώσαμε ανακρίβειες και αντιφάσεις σε αυτά που μας είπε ο νυν πρόεδρος και αφορούν την άδεια λειτουργίας και κάποιες ακόμη δαπάνες για να λειτουργήσει η δομή.

Δεν είμαστε δημότες 2ης κατηγορίας και απαιτούμε τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες με όλους. Απαιτούμε άμεσα την αλήθεια με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο, είναι υποχρέωση σας.

Προσπαθούμε με αξιοπρέπεια, υπομονή και επιμονή, να ζούμε και να προσφέρουμε στα παιδιά μας ότι καλύτερο μπορούμε και περιμένουμε από τον Δήμο να πράξει τα απαραίτητα, όπως οφείλει προς όλους τους δημότες.

Οι κηδεμόνες παιδιών ΑΜΕΑ Φερών

1. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ

2. ΔΕΒΕΤΖΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

3. ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΒΛΑΣΙΑ

4. ΚΥΡΟΓΛΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ

5. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΑΝΑ

6. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Προηγούμενο άρθροΕισαγγελική έρευνα για τα περί εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες
Επόμενο άρθροΣτην Αλεξανδρούπολη για πρώτη φορά οι Πανελλήνιοι Χειμερινοί Αγώνες Κολύμβησης